-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES padėjo žengti dar vieną svarbų žingsnį plėtojant mokslinius tyrimus ir inovacijas

Šiuolaikinių technologijų dėka – kiekvienas iš mūsų kasdien susiduriame su inovacijomis. Jos reikalauja ir kūrybiškumo, ir didelių finansinių resursų, o Europos Sąjunga puikiai suvokia inovacijų svarbą. ES finansiškai palaiko naujas, veiksmingas priemones. Viena tokių, 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų priemonių – „SmartParkasLT“, kuriai skirtas beveik 23 mln. Eur ES finansavimas.
ES padėjo žengti dar vieną svarbų žingsnį plėtojant mokslinius tyrimus ir inovacijas
ES padėjo žengti dar vieną svarbų žingsnį plėtojant mokslinius tyrimus ir inovacijas / Eimin nuotr.

„SmartParkasLT“ – platesnis žvilgsnis į inovacijas

Esminis „SmartParkasLT“ tikslas – sukurti ar išplėtoti pramonės parkų bei laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) infrastruktūrą ir tokiu būdu pritraukti tiesioginių investicijų iš užsienio įmonių, sumaniosios specializacijos srityje.

„SmartParkasLT“ priemone skatinamos investicijos į produktų ar paslaugų plėtrą, tačiau tai nėra vienintelė siekiamybė. Ne mažiau svarbus uždavinys – plėtoti mokslinių tyrimų infrastruktūrą, plėsti eksperimentinę veiklą, mokslinius tyrimus, siekiant įgyti naujų žinių ir jų pritaikymo būdų. Pasitelkiant į pagalbą šią priemonę, siekama esminio, ilgalaikėje perspektyvoje pasitarnausiančio pokyčio – ne tik inovacijų, bet ir mokslinių tyrimų eksperimentinės plėtros privačiame sektoriuje.

„SmartParkasLT“ – priemonė, padedanti pritraukti užsienio įmones

Šios priemonės dėka, buvo suteiktos reikšmingos investicijos kuriamiems, plėtojamiems pramonės parkams ar LEZ, kuriuose užsienio įmonės vykdys mokslinių tyrimų, inovacines ir eksperimentinės plėtros veiklas. Taip pat buvo pasirūpinta inžineriniais tinklais ir susisiekimo komunikacijomis, jų nutiesimu iki pramonės parko ar LEZ teritorijos.

Įgyvendinant projektus pagal priemonę „SmartParkasLT“ ne tik buvo pasirūpinta LEZ įkūrimu ar jo plėtra, tačiau taip pat skirtas ypatingas dėmesys patogioms susisiekimo komunikacijoms, tokioms kaip magistralinių tinklų įvedimas, kuris turėjo reikšmingos įtakos būsimam investuotojų susidomėjimui. Taip pat, siekiant pozityvių rezultatų, buvo skirtas didelis dėmesys informacijos sklaidai, bei solidaus įvaizdžio formavimui. ES struktūrinių fondų lėšomis ne tik sėkmingai pritraukti užsienio investuotojai, tačiau taip pat ženkliai padidintas miesto ar rajono, kuriame įrengtas pramonės parkas ar LEZ, ekonominis potencialas.

Kam ir kokio dydžio atriekta finansinė riekė?

Savivaldybės biudžeto išlaikomos biudžetinės įstaigos, juridiniai asmenys, kurie pripažinti kaip svarbūs valstybei ekonominiai projektai, pramonės parkų operatoriai bei LEZ valdymo bedrovės galėjo teikti paraiškas finansavimui gauti. Pramonės parko ar LEZ įkūrimo ir plėtojimo priemonėms skirta nuo 50 000 iki 6 000 000 Eur investicija. Finansavimo suma skirta rinkodaros veikloms, papildančioms investicinį projektą – nuo 25 000 iki 100 000 Eur.

ES fondų investicijų veiksmų programos priemonė SmartParkasLT“ pasitarnavo ne tik užsienio investuotojų pritraukimu. Žvelgiant į tolimesnę perspektyvą, ši priemonė suteikė papildomą galimybę Lietuvai tapti inovatyvia, ekonomiškai perspektyvia šalimi, kuri savo moksline pažanga sugebės nustebinti visą pasaulį.

Sekite naujienas internete www.esinvesticijos.lt ir www.eimin.lrv.lt


Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius