Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES paramą gavusi bendrovė „Akva produktai“ stabdo veiklą

Žuvis auginanti ir jomis prekiaujanti UAB „Akva produktai“, įsikūrusi Taurų kaime, stabdo veiklą. Pasak įmonės direktoriaus Vytauto Bardausko, ji nepateisino lūkesčių.
Eurai
Eurai / „Shuterstock“ nuotr.

Kreipėsi į Darbo inspekciją

Kad įmonė stabdo veiklą, „Tauragės kurjeriui“ pranešė jos darbuotojai. Paskambinę į redakciją, jie papasakojo, kad įmonė esą uždaroma, jie atleidžiami, ir nerimavo, ar su jais bus tinkamai atsiskaityta. Atleidžiami darbuotojai ketino kreiptis ir į Valstybinę darbo inspekciją ir pasvarstė, ar gali Europos Sąjungos paramą gavusi įmonė taip paprastai nutraukti veiklą.

Valstybinės darbo inspekcijos Darbo ginčų komisijos sekretorė Dalia Onusaitienė patvirtino, kad į ją kreipėsi trys UAB „Akva produktai“ darbuotojai. Pasak jos, jie parašė prašymą dėl neišmokėtų viršvalandžių už darbą poilsio dienomis ir per šventes.

2014 metais žiniasklaida skelbė apie didžiulės Raseiniuose registruotos bendrovės „Norvelita“ planus Tauragėje. Vienas šios bendrovės projektų ir buvo „Akva produktai“.

„Situaciją aiškinamės: išsiuntėme darbdaviui raštą, atsakymo dar laukiame“, – sakė D.Onusaitienė.

Jos žodžiais, darbuotojai minėjo, kad įmonė stabdo veiklą, kad jie raginami rašyti prašymus, kad būtų atleisti šalių susitarimu, tačiau jokio skundo dėl to nepateikė.

Ne uždaro, o stabdo veiklą

Telefonu atsiliepęs bendrovės „Akva produktai“ direktorius Vytautas Bardauskas patvirtino – veiklą bendrovė iš tiesų stabdo. Paklaustas, kodėl priimtas toks sprendimas, jis sakė, kad rezultatai nepateisino lūkesčių. Apie tai, kad darbuotojai kreipėsi į Valstybinę darbo inspekciją, direktorius sakė žinąs.

„Tačiau su jais jau susitarta: visi jau parašė prašymus, kad būtų atleisti šalių susitarimu. Nuo balandžio pradžios jie nebedirbs. Susitarėme ir dėl apmokėjimo už viršvalandžius, pretenzijų jie nebeturi“, – „Tauragės kurjeriui“ tvirtino V.Bardauskas.

Paklaustas, ar ES paramą gavusi bendrovė gali taip paprastai nutraukti veiklą, V.Bardauskas sakė: „Viskas čia gerai, čia nieko bendro neturi – įmonė ne uždaroma, o stabdoma jos veikla.“

Paklaustas, kada ketinama bendrovės veiklą atnaujinti, koks bus jos pobūdis, direktorius nieko konkretaus pasakyti negalėjo – esą kol kas niekas neaišku.

„Ieškosime, galvosime, kuo galėtume užsiimti“, – sakė jis.

Vizijos buvo gražios

2014 metais žiniasklaida skelbė apie didžiulės Raseiniuose registruotos bendrovės „Norvelita“ planus Tauragėje. Vienas šios bendrovės projektų ir buvo „Akva produktai“.

Tuomet skelbta, kad „Norvelita“ per artimiausius penkerius metus ketino investuoti 7 mln. litų, įdiegti pažangią žuvų auginimo uždarosiose recirkuliacinėse sistemose technologiją, įdarbinti apie 300 žmonių. Dalis lėšų pagal projektą gauta iš Europos Sąjungos.

Tuometinis įmonės vadovas Steponas Nacius tuomet „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad kuo greičiau norėta atsikabinti“ nuo „blogojo brolio“, perimtos įmonės „Lignesa“. Į perimtą įmonę, pasak S.Naciaus, buvo investuota 1,5 milijono litų.

Vizija buvo graži – planuota, kad per penkerius metus investicijos turėtų atsipirkti, per kitus penkerius iškilti fabrikas su šimtais naujų darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius