Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES sankcijos smogė Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS: atleidžiami darbuotojai

Rusijos seniausia valstybinė naujienų agentūra TASS penktadienį paskelbė, kad per artimiausius mėnesius atleis ketvirtadalį savo darbuotojų ir drastiškai sumažins išlaidas dėl sunkios ekonomikos padėties.
Maskvos Didžiojo teatro generalinis direktorius Vladimiras Urinas (K) ir agentūros TASS generalinis direktorius Sergejus Michailovas.
Maskvos Didžiojo teatro generalinis direktorius Vladimiras Urinas (K) ir agentūros TASS generalinis direktorius Sergejus Michailovas. / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Bus atleisti iš viso 25 proc. darbuotojų, – TASS strateginės plėtros direktorė Natalija Akafjeva sakė naujienų agentūrai AFP. – Kai kurie padaliniai – pavyzdžiui, videografijos – visiškai užsidaro ... Deja, žurnalistai taip pat bus atleidžiami.“

„Deja, taip yra dėl sunkios ekonomikos padėties“, – pažymėjo ji, pridūrusi, kad likusių darbuotojų atlyginimai bus sumažinti 10–20 procentų.

Taip yra dėl sunkios ekonomikos padėties. Likusių darbuotojų atlyginimai bus sumažinti 10–20 procentų.

TASS šaknys siekia carinės Rusijos Sankt Peterburgo telegrafo agentūrą, tačiau ši institucija ypatingą žinomumą įgijo Sovietų Sąjungos laikais, kai ji buvo pagrindinis šalyje naujienų šaltinis ir komunistinės vyriausybės ruporas.

Praėjusiais metais ši agentūra minėjo savo įkūrimo 110-ąsias metines.

Ji neseniai susigrąžino sovietinį pavadinimą – po dviejų dešimtmečių, kai vadinosi ITAR-TASS.

Praėjusių metų pabaigoje ji taip pat įkūrė didelį interaktyvų tinklalapį, kuriame jau 15 metų besitęsiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdymo laikotarpis vadinamas naująja era. Toje svetainėje naujausių laimėjimų įvairiose ūkio šakose spalvingos nuotraukos gretinamos su nespalvotais vaizdais iš 10-ojo dešimtmečio Rusijos, rodančiais griuvėsius, karus ir neviltį.

Kaip nurodoma TASS tinklalapyje, agentūra turi per 1,5 tūkst. darbuotojų Rusijoje ir savo biuruose užsienyje – nuo Vašingtono iki Pekino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius