-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES skyrė baudą „Hello Kitty“ savininkei už ribojimus pardavimams internetu

Europos Sąjungos (ES) aukščiausioji antimonopolinė reguliuotoja trečiadienį skyrė „Hello Kitty“ prekės ženklo savininkei „Sanrio“ 6,2 mln. eurų baudą už tai, kad pastaroji neteisėtai sudarė kliūtis mažmenininkams pardavinėti prekes už bloko ribų.
Greitasis traukinys, papuoštas „Hello Kitty“ atvaizdais
Greitasis traukinys, papuoštas „Hello Kitty“ atvaizdais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vartotojai, nesvarbu, ar jie perka puodelį „Hello Kitty“, ar žaislą „Chococat“, dabar galės pasinaudoti vienu iš pagrindinių ES bendrosios rinkos privalumų: galimybe apsipirkti Europoje pasinaudojant geriausiai pasiūlymais“, – pareiškė už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Margrethe Vestager.

Palyginti nedidelė bauda skirta todėl, kad „Sanrio“ bendradarbiavo tiriant bylą, kuri buvo pradėta kartu ir prieš „Nike“ bei „Universal Studio“.

Kovo mėnesį Europos Komisija skyrė 12,5 mln. eurų baudą sportinės įrangos milžinei „Nike“, tačiau sprendimas prieš „Universal“ dar nėra priimtas.

Šia byla Europos Sąjunga siekia įgyvendinti savo užmojį sukurti bendrą skaitmeninę rinką visose 28 šalyse, kuriose gyvena 500 mln. gyventojų ir kurios kartu sudaro didžiausią pasaulyje ūkį.

Europos Komisija ypač siekia kovoti su įmonėmis, kurios pažeidžia ES konkurencijos taisykles, apribodamos gamintojų ar mažmenininkų galimybes parduoti licencijuotas prekes kitose valstybėse ir internetu.

Tai riboja vartotojų galimybes įsigyti populiariausių prekių už ES ribų pasinaudojant geriausiais pasiūlymais.

„Hello Kitty“, visame pasaulyje žinomas japonų prekės ženklas, atsirado 1974 metais ir dabar yra vienas iš garsiausių šalies eksportuojamų prekės ženklų, matomų ant įvairiausių prekių. Pasak „Sanrio“, šiuo metu 130 šalyje parduodama daugiau nei 50 tūkst. šiuo simboliu pažymėtų prekių rūšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius