-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vertina 5G tinklams kylančią riziką

Didžioji dalis Europos Sąjungos (ES) valstybių narių – dvidešimt keturios – pateikė nacionalinius rizikos vertinimus pagal Europos Komisijos (EK) rekomendaciją dėl vieningo požiūrio į 5G mobiliojo ryšio tinklų saugumą, pranešė ES saugumo komisaras Julianas Kingas.
Telefonas su veikiančiu 5G ryšiu
Telefonas su veikiančiu 5G ryšiu / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Kiekvieną kartą, kai žengiamas svarbus žingsnis technologijų srityje, tai yra kova už tai, kas bus pirmas – ekonomikoje, visuomenėje, pasaulyje. 5G atžvilgiu irgi negali būti kitaip. Tačiau šiuo atveju yra papildomų interesų, tokių kaip saugumas ir patikimumas – nacionalinis, ekonominis, taip pat mūsų visuomenės saugumas“, – penktadienį spaudos konferencijoje Briuselyje pareiškė J.Kingas.

„Europa vis geriau supranta, kad labai svarbu užtikrinti ypatingos svarbos infrastruktūros apsaugą nuo kibernetinių atakų, šnipinėjimo, priešiškų intervencijų, priverstinio technologijų perdavimo – pasaulyje, kuris keičiasi geopolitiniu požiūriu“,– pažymėjo Europos Komisijos narys.

Pasak J.Kingo, atlikti vertinimai bus įtraukti į kitą etapą – rizikos vertinimą visoje ES, kuris planuojamas baigti iki spalio 1 dienos.

Europos Komisija mano, kad „nacionaliniai rizikos vertinimai būtini siekiant užtikrinti, kad valstybės narės būtų tinkamai pasirengusios diegti naujos kartos belaidžio ryšio tinklus, kurie netrukus taps mūsų visuomenės ir ekonomikos pamatu“.

EB paragino valstybes nares „toliau laikytis nuoseklaus požiūrio ir išnaudoti šį svarbų žingsnį pagreitinti greitą ir saugų 5G tinklų diegimą“.

„Glaudus bendradarbiavimas Europos Sąjungoje yra svarbus, kad būtų užtikrintas tinkamo lygio kibernetinis saugumas ir visa 5G technologijos teikiama nauda žmonėms ir įmonėms“, – sakoma penktadienį paskelbtame bendrame J.Kingo ir už skaitmeninę ekonomiką ir visuomenės reikalus atsakingos Europos Komisijos narės Mariyos Gabriel pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius