Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESO: teismas atmetė „Vilniaus energijos“ ieškinį dėl žalos atlyginimo

Valstybės valdomos „Ignitis grupės“ antrinė įmonė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) neturės atlyginti žalos buvusiai Vilniaus šilumos tinklų nuomininkei, Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomai įmonei „Vilniaus energija“, kuri tvirtino, kad buvo diskriminuojama kitų termofikacinių elektrinių atžvilgiu.
Šildymas
Šildymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

ESO per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad Lietuvos apeliacinis teismas birželio 11 dieną priimta nutartimi pakeitė Vilniaus apygardos teismo sausio 28 dienos sprendimą ir atmetė „Vilniaus energijos“ ieškinį bendrovei.

„(Teismas – BNS) pripažino, kad bendrovė nediskriminavo „Vilniaus energijos“ kitų termofikacinių elektrinių bei balansavimo energijos tiekėjo atžvilgiu, todėl neturi atlyginti „Vilniaus energijos“ prašomų nuostolių“, – teigiama ESO pranešime.

Vilniaus apygardos teismas sausio pabaigoje buvo iš dalies tenkinęs „Vilniaus energijos“ ieškinį ir priteisęs įmonei iš ESO 2,2 mln. eurų – maždaug penktadalį pastarosios reikalautos sumos. Teismas tuomet sutiko, kad „Vilniaus energija“ buvo diskriminuojama kitų termofikacinių elektrinių atžvilgiu, tačiau atmetė prašymą pripažinti, kad įmonė buvo diskriminuojama ir balansavimo energijos tiekėjo atžvilgiu.

Ginčas kilo dėl to, kad ESO (buvusi „Lesto“), 2014–2015 metais supirkdama elektrą iš viešuosius interesus atitinkančias paslaugas (VIAP) teikusių gamintojų ir balansavimo paslaugos tiekėjų, galėjo diskriminuoti „Vilniaus energiją“. Pastaroji iš ESO prašė priteisti 10,7 mln. eurų: 6,339 mln. eurų – už 2014 metus ir 4,371 mln. eurų – už 2015 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius