Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Eurocash1” pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti išmaniųjų seifų paslaugą

Saugos ir inkasavimo paslaugų bendrovė „Eurocash1” pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti išmaniųjų seifų paslaugą. Išmanieji seifai keletą kartų sutrumpina pinigų inkasavimo laiką, suteikia įmonių gryniesiems daugiau saugumo ir galimybę greičiau juos įskaityti į bankų sąskaitas. Mažėjant inkasavimo ekipažų išvykų skaičiui, taupomas laikas, mažėja kelių apkrovimas ir kuro sąnaudos, labiau tausojama gamta, rašoma „Eurocash1” pranešime spaudai.
„Eurocash1”
„Eurocash1” / Bendrovės nuotr.

„Eurocash1“ yra pirmoji Lietuvoje, pradėjusi išmaniuosiuose seifuose saugomas lėšas pervedinėti į sąskaitas bankuose.

Pasak Justino Drėgvos, „Eurocash1” direktoriaus, išmanieji seifai yra patogi alternatyva grynųjų pinigų inkasavimui toms įmonėms, kuriose pirkėjai dažnai atsiskaito banknotais ir monetomis, kurios įsikūrusios nutolusiose vietovėse, taip pat – dideliems prekybos centrams su daug parduotuvių ir kasininkų.

Bendrovės nuotr./„Eurocash1”
Bendrovės nuotr./„Eurocash1”

Nors Lietuvoje ir visoje Europoje atsiskaitymas grynaisiais kasmet mažėja, vis dėlto tam tikrose vietose, pvz. turistiniuose objektuose, turgavietėse, kaimo kavinėse atsiskaitymas neretai vyksta būtent grynaisiais pinigais, kuriuos tenka periodiškai inkasuoti.

„Naudodamasis išmaniuoju seifu kiekvienas kasininkas ar kitas įgaliotas darbuotojas gali patogiai įnešti pinigus į bendrovės sąskaitą, kai tik to prireikia. Išmaniuoju seifu gali naudotis neribotas skaičius skirtingų ir tarpusavyje nesusijusių įmonių.

Joms nebereikia kaupti didesnių pinigų kiekių ir jų saugoti, išmaniajame seife grynieji perskaičiuojami įnešimo momentu ir netrukus įskaitomi į kiekvienos įmonės sąskaitą, o kiekvienam įmonės darbuotojui išduodamas individualus pinigų įnešimo dokumentas, – pasakoja J.Drėgva. – Atsakomybę už pinigus, įneštus į išmanųjį seifą, iškart prisiima „Eurocash1”, visa lėšų suma apdrausta.“

Saugos bendrovės vadovo teigimu, išmanieji seifai padeda klientams sutaupyti laiko skirtinguose grynųjų pinigų valdymo etapuose. Bent 5–10 minučių kiekvienam kasininkui sutrumpėja pinigų paruošimo ir pridavimo procesas. Priklausomai nuo grynųjų įnešimo laiko, nuo 4 iki 24 val. pagreitėja pinigų įskaitymas į sąskaitą.

Taip pat greitėja įneštų pinigų atsekamumas – buhalterijai nebereikia sekti banko įrašų ir tvarkyti su kasdieniu inkasavimu susijusių dokumentų. Verslų savininkai gali nuotoliu stebėti savo sąskaitos papildymą iš išmaniojo seifą ir greičiau pasinaudoti įmonės lėšomis tolesnei verslo plėtrai.

Pirmieji įrengti išmanieji seifai iškart sumažino inkasavimo ekipažų išvykų skaičių

Siekdama sumažinti inkasavimo savikainą, pirmuosius išmaniuosius seifus „Eurocash1” įrengė Kuršių Nerijoje esančiose įmonėse. Pasak įmonės vadovo, naudojantis išmaniaisiais seifais ženkliai sutrumpėja tiek kliento, tiek inkasavimo bendrovės skiriamas laikas grynųjų pinigų inkasavimui – nebereikia kasdien laukti inkasatorių ekipažo, skirti laiko grynųjų pinigų tvarkymui.

Į išmanųjį seifą klientai gali įnešti pinigus bet kuriuo metu, kai tik to prireikia. „Eurocash1“ duomenimis, išmaniuosiuose seifuose esančių grynųjų inkasavimas sumažina inkasavimo ekipažų išvykų skaičių, o naudą patiria ne tik klientai ir saugos bendrovė, bet ir visuomenė.

Išmaniųjų seifų programinė įranga leidžia nuotoliniu būdu stebėti seifų užpildymą banknotais arba monetomis ir efektyviau planuoti maršrutus, kur ir kada pinigus paimti. Tai leidžia ne tik sumažinti kelionių skaičių, bet ir taupyti kurą, mažinti automobilių dalyvavimą eisme, kelių ir keltų apkrovimą.

„Vien tai, kad nebereikia kasdien keltis į Kuršių Neriją ir po 50 km pirmyn ir atgal keliauti automobiliu, ne tik trumpina inkasavimo laiką, bet ir prisideda prie taršos mažinimo, Nacionalinio parko išsaugojimo“, – pastebi J.Drėgva.

Saugos bendrovės vadovas atkreipia dėmesį, kad naudojimasis išmaniaisiais seifais didina klientų ir jų lėšų saugumą, taupo laiką: „Įsivaizduokite, kiek nepatogumų grynųjų pinigų įnešimas sukelia įmonėms, nutolusioms nuo bankų padalinių ir bankomatų.

Jų darbuotojai turėdavo arba nuolat kviesti inkasavimo ekipažą, laukti jo arba, rizikuodami savo saugumu, vežti nemažas grynųjų sumas į didesnius rajonų centrus ir laukti eilėse prie bankomatų. Išmaniųjų seifų sprendimas padeda sutapyti ir įmonių lėšas, nes papildomų kaštų atsirasdavo dėl kuro sąnaudų vežant grynuosius pinigus į bankomatus. Turėdami išmanųjį seifą įmonės darbuotojai gali jiems patogiu metu saugiai įnešti banknotus arba monetas ir iškart grįžti prie tiesioginių darbų.“

Vizualiai ir veikimo principu panašus į bankomatą

Išmanusis seifas tiek vizualiai, tiek veikimo principu panašus į bankomatą. Kiekvienas išmaniojo seifo naudotojas turi asmeninį identifikavimo kodą. Išmaniuoju seifu gali naudotis neribotas kiekis skirtingų įmonių ir jų darbuotojų – po pinigų įnešimo kiekvienam pateikiamas dokumentas apie grynųjų įnešimo datą, laiką ir sumą.

„Eurocash1” vadovas teigia, kad įmonė bendradarbiauja su skirtingais išmaniųjų seifų gamintojais Europos Sąjungoje ir, priklausomai nuo klientų poreikių, gali įrengti skirtingo dydžio seifus. Seifai gali būti skirtingos talpos ir pritaikyti priimti tiek banknotus, tiek monetas.

Išmanusis seifas įrengiamas ir prijungiamas prie interneto užsakovo patalpose arba atskiroje vietoje, kurioje įnešti pinigus patogu skirtingų įmonių atstovams. Prie interneto prijungtas įrenginys montuojamas patalpose, kad jame laikomos lėšos saugiai lauktų inkasavimo ekipažo.

Viena pirmųjų bendrovių Lietuvoje, įsitikinusių išmaniųjų seifų privalumais, yra LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“. Prieš kurį laiką įrengus pirmąjį išmanųjį seifą Vilniuje, vėliau tokie seifai atsirado Kaune, Klaipėdoje ir Radviliškyje.

Išmaniųjų seifų paslaugą „Eurocash1” teikia Lietuvoje ir Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius