Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija „Google“ gali skirti 3 mlrd. eurų baudą

Europos Komisija (EK) jau artimiausiomis savaitėmis JAV interneto milžinei „Google“ gali skirti rekordinę 3 mlrd. eurų baudą už konkurencijos įstatymų pažeidimus, rašo informuotus šaltinius cituojantis britų dienraštis „The Telegraph“.
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“
„Google“ motininė įmonė „Alphabet“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šaltinių, savo sprendimą Komisija ketina paskelbti prieš vasaros atostogas ir tai gali padaryti jau kitą mėnesį.

Šis „Google“ veiklos tyrimas pradėtas 2010 metais, o 2015 metais Komisija nusprendė įmonei pareikšti oficialius kaltinimus. Komisija tuomet „Google“ nusiuntė prieštaravimo pareiškimą, kuriame pažymėjo, kad įmonė piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi Europos ekonominės erdvės (EEE) bendrosios internetinės paieškos paslaugų rinkose, nes savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikia pirmenybę savo pačios kainų palyginimo priemonei.

„Google“ anksčiau ne kartą teikė įvairius pasiūlymus, kurie galėtų padėti išspręsti nesutarimus, tačiau susitarti su Europos Sąjungos (ES) konkurencijos reguliavimo institucija JAV įmonei taip ir nepavyko.

Didžiausia įmanoma baudos suma siekia 6,6 mlrd. eurų, arba 10 proc. metinių „Google“ įplaukų. Šiuo metu didžiausia Komisijos istorijoje yra 1,1 mlrd. eurų bauda, 2009 metais skirta JAV technologijų milžinei „Intel“.

Dienraštis taip pat pažymi, jog „Google“ gali apskųsti baudą teisme ir bylos nagrinėjimas tokiu atveju tęsis ne vienerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius