Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos komisija pradėjo antimonopolinį tyrimą dėl „Google“

Europos Komisija įmonei „Google“ nusiuntė prieštaravimo pareiškimą, kuriame tvirtinama, kad įmonė piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi Europos ekonominės erdvės (EEE) bendrosios internetinės paieškos paslaugų rinkose, nes savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikia pirmenybę savo pačios kainų palyginimo priemonei.
Europos Komisija
Europos Komisija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komisijos preliminaria nuomone, toks elgesys pažeidžia ES antimonopolines taisykles, nes slopina konkurenciją ir kenkia vartotojams. Tai, kad išsiųstas prieštaravimo pareiškimas, nereiškia, kad tyrimo rezultatas jau yra aiškus, skelbiama pranešime spaudai.

Komisija taip pat oficialiai pradėjo atskirą antimonopolinį tyrimą dėl įmonės „Google“ elgesio, susijusio su mobiliąja operacine sistema „Android“. Vykdant tyrimą pirmiausia bus stengiamasi išsiaiškinti, ar įmonė „Google“ sudarė konkurenciją ribojančius susitarimus arba piktnaudžiavo galima dominuojančia padėtimi išmaniesiems mobiliesiems įrenginiams skirtų operacinių sistemų, taikomųjų programų ir paslaugų srityje.

Už konkurencijos politiką atsakinga ES Komisijos narė Margrethe Vestager sakė: „Taikydama ES antimonopolines taisykles Komisija siekia užtikrinti, kad Europoje veiklą vykdančios įmonės, kad ir kur jos būtų įsisteigusios, dirbtinai netrukdytų Europos vartotojams naudotis kuo didesne pasiūla ar neslopintų inovacijų.

Susirūpinti verčia tai, kad įmonė „Google“ galbūt suteikė nesąžiningą pranašumą savo pačios kainų palyginimo paslaugai ir taip pažeidė ES antimonopolines taisykles. Dabar įmonė „Google“ turi progą įtikinti Komisiją, kad taip nėra. Vis dėlto, jeigu tyrimas patvirtintų, kad mūsų įtarimas pagrįstas, įmonei „Google“ kiltų teisinių pasekmių ir ji turėtų pakeisti savo verslo vykdymo Europoje būdą.

Be to, pradėjau oficialų antimonopolinį įmonės „Google“ elgesio, susijusio su mobiliosiomis operacinėmis sistemomis, taikomosiomis programomis ir paslaugomis, tyrimą. Išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir panašūs įrenginiai darosi vis svarbesni daugelio žmonių kasdieniame gyvenime, todėl noriu įsitikinti, kad šios srities rinkos galėtų klestėti ir jokia įmonė negalėtų varžyti konkurencijos jose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius