Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Europos mobiliųjų mokėjimų operatorės vienija jėgas

Septynios Europos mobiliųjų mokėjimų operatorės antradienį pranešė vienijančios jėgas, kad galėtų plėtoti tarptautinių bekontakčių mokėjimų sistemą.
Pirkimas internetu
Pirkimas internetu / 123rf.com nuotr.

Tokiu būdu susitarimo dalyvės siekia sukurti regioninį išmaniųjų telefonų mokėjimų standartą, kuriame nereikės „Apple“, „Google“, „Visa“ ar „Mastercard“ sistemų.

Danijos mokėjimų operatorės „MobilePay“ generalinis direktorius Markas Wraa-Hansenas (Markas Vra-Hansenas) pareiškė, kad Europos mobiliųjų mokėjimų sistemų asociacija (angl. European Mobile Payment System Association, EMPSA) vienija 25 mln. registruotų vartotojų, apie milijoną paslaugų teikimo vietų ir daugiau nei 350 bankų partnerių.

Pasak M.Wraa-Hanseno, asociacija sutelks dėmesį į tai, kad užtikrintų, jog klientai galėtų sklandžiai naudotis bet kuria iš septynių mobiliųjų mokėjimų sistemų Belgijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Portugalijoje, Šveicarijoje ir keturiose Šiaurės šalyse.

Aljanso narėmis yra „MobilePay“ (Danija ir Suomija), „Banccontact Payconiq“ (Belgija), „Bluecode“ (Vokietija ir Austrija), SIBS (Portugalija), „Swish“ (Švedija), VIPPS (Norvegija) ir TWINT (Šveicarija).

EMPSA teigė besitikinti, jog per ateinančius mėnesius prisijungs daugiau šalių ir mobiliųjų mokėjimo sistemų.

Asociacija, kurios būstinė yra Šveicarijos mieste Ciuriche, dar nebendravo su Europos Komisija, tačiau teigė, kad anksčiau blokas yra raginęs valstybes nares aktyviai siekti tarpusavio sąveikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje