Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FAA skyrė „Boeing“ 6,6 mln. JAV dolerių baudą už reglamentų reikalavimų nesilaikymą

JAV aviacijos priežiūros reguliuotoja pranešė skyrusi orlaivių gamintojai „Boeing“ iš viso 6,6 mln. JAV dolerių baudą už virtinę reguliavimo ir saugos įsipareigojimų nesilaikymų.
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bauda Boeing

Dauguma nuobaudų buvo skirtos už tai, kad bendrovė neįvykdė 2015 metų susitarimo, skirto „pagerinti ir užtikrinti teisės aktų laikymąsi“.

„Boeing“ neįvykdė visų savo įsipareigojimų pagal taikos susitarimą“, – pažymėjo Federalinės aviacijos administracijos (FAA) vadovas Steve'as Dicksonas.

„Ne kartą įspėjau „Boeing“ vadovus, kad bendrovė turi teikti pirmenybę saugumui ir taisyklių laikymuisi ir kad FAA visada pirmenybę teiks saugai, priimdama savo sprendimus“, – sakoma S. Dicksono pranešime.

Nors pasaulinei aviacijos milžinei ši suma yra nedidelė, visgi tai yra dar viena neigiama žinia bendrovei, kuri susidūrė su didelėmis problemomis po to, kai du jos modelio „737 MAX“ orlaiviai sudužo dėl lėktuvo valdymo sistemos gedimo.

O vos prieš kelias dienas paaiškėjo, kad ore sugedo modelio „Boeing 777“ orlaivio „Pratt & Whitney“ gamintojos variklis.

Iš bendros baudos sumos, 5,4 mln. JAV dolerių skirta dėl atidėtų baudų pagal 2015 metų susitarimo sąlygas, kai „Boeing“ neįvykdė kai kurių savo veiklos gerinimo tikslų ir dėl to, kad kai kurie įmonės vadovai nepakankamai teikė prioritetą FAA taisyklių laikymuisi, teigė reguliuotoja.

Anksčiau „Boeing“ yra sumokėjusi 12 mln. JAV dolerių tokių baudų.

Bendrovė taip pat sumokės 1,21 mln. JAV dolerių, kad būtų išspręstos dvi bylos dėl reikalavimų nevykdymo, kai bendrovės vadovybė „darė nepagrįstą spaudimą ar kišosi į“ vidinę kokybės kontrolę, įskaitant „orlaivio tinkamumo skraidyti patikrinimą“, nurodė FAA.

„Boeing“ paskelbtame pareiškime pažymėjo: „Mes stipriname savo darbo procesus ir operacijas, siekdami užtikrinti, kad užtikrintume aukščiausių saugos ir kokybės standartų laikymąsi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius