-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ blokavo paskyras, susijusias su Rogeriu Stone'u ir Brazilijos prezidentu

Interneto milžinė „Facebook“ trečiadienį paskelbė blokavusi JAV prezidento Donaldo Trumpo ilgamečio sąjungininko Rogerio Stone'o paskyras, tyrimui atskleidus sąsajas su tinklu, dalyvavusiu klaidinančioje veikloje per JAV 2016 metų rinkimus.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Stone'o asmeninės paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“ buvo tarp paskyrų, pašalintų vykdant kampaniją prieš „nepatikimą koordinuotą elgesį“ įvairiose pasaulio dalyse, paskelbė „Facebook“.

Kompanija taip pat nusitaikė į netikras paskyras, susijusias su Brazilijos prezidentu Jairu Bolsonaro ir tinklais Kanadoje, Ekvadore bei Ukrainoje, kurios maskavo savo tikrąją kilmę.

R.Stone'o tinklas buvo atskleistas pasitelkus informaciją, atkapstytą per specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimą, sakė „Facebook“ saugumo politikos vadovas Nathanielis Gleicheris.

R.Stone'as, kuris yra nuteistas už melavimą ir liudytojų papirkinėjimą per vieną federalinį tyrimą, buvo susietas su daugiau kaip 50 „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrų, taip pat dešimtimis puslapių, veikusių prieš 2016 metų rinkimus ir po jų.

„Norime užtikrinti, kad šių paskyrų, kurių dauguma [šiuo metu] yra neaktyvios, nebūtų galima vėl suaktyvinti ir panaudoti per būsimus rinkimus“, – sakė N.Gleicheris.

Nors minima veikla buvo vykdoma prieš kelerius metus, „Facebook“ tinklą aptiko viešai paskelbus per R.Muellerio tyrimą išduotus kratos orderius.

Kaip nurodė „Facebook“, netikrose paskyrose buvo skelbiami pranešimai apie vietos politiką Floridoje, programišių gauta medžiaga, kurią viešino „Wikileaks“ prieš JAV 2016 metų rinkimus.Taip pat buvo rašoma apie kandidatus 2016 metų pirminiuose ir visuotiniuose rinkimuose, apie patį R.Stone'ą ir jo teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius