-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas aiškinasi dėl labdaros fondo

Per pasaulį nuvilnijusi žinia, jog „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas su žmona Priscilla Chan nutarė 99 proc. savo turimų socialinio tinklo akcijų paaukoti labdarai, sukėlė skeptiškų pasisakymų bangą. Dabar M.Zuckerbergas priverstas aiškintis ir prisiekinėti, kad planuojamas labdaros fondas nebus pasitelktas mokesčių vengimui.
19. „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas
19. „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abejonių sukėlė M.Zuckerbergo pasirinkta teisinė labdaros fondo „Chan Zuckerberg Initiative“ forma – ribotos atsakomybės kompanija, arba tiesiog LLC. Tokios įmonės figūruoja šimtuose mokesčių vengimo, korupcijos ar vadinamojo mokesčių optimizavimo istorijų.

M.Zuckerbergas „Facebook“ paskelbė ilgą monologą, kuriame aiškina per teisinį fondo statusą nesiekiantis mokestinės naudos.

„Vietoj įprastinio fondo [teisinio statuso] naudodami LLC, mes negausime jokios mokestinės naudos dėl mūsų akcijos perleidimo „Chan Zuckerberg Initiative“, tačiau įgysime lankstumą, reikalingą efektyvesniam mūsų misijos įgyvendinimui. Beje, jei savo akcijas perleistume įprastiniam fondui, iškart gautume mokestinę naudą, o naudodami LLC jos negauname“, – rašo M.Zuckerbergas.

I want to thank you all for your heartwarming congratulations on Max's birth and on starting the Chan Zuckerberg...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, December 3, 2015

Primename, jog apie planuojamą „Facebook“ akcijų perleidimą labdaringai veiklai M.Zuckerbergas paskelbė tuoj po dukters gimimo. Vis dėlto pasirinktas LLC statusas čia pat įžiebė kalbas apie tai, kad taip milijardierius išvengs mokesčių už akcijų perleidimą. M.Zuckerbergo su sutuoktine valdomos „Facebook“ akcijos vertinamos apie 45 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius