Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ pranešė apie išaugusį pelną, akcijas smukdo nauja strategija

To paties pavadinimo didžiausią pasaulyje socialinį tinklą valdanti Jungtinių Valstijų kompanija „Facebook“ trečiadienį pranešė apie padidėjusį pelną, tačiau bendrovės akcijų kursą nusmukdė jos patvirtinimas, kad ji socialiniame tinkle ketina pirmenybę teikti asmeniniam vartotojų turiniui.
Socialiniai tinklai
Socialiniai tinklai / Fotolia nuotr.

Vienas iš „Facebook“ įkūrėjų ir dabartinis kompanijos vadovas Markas Zuckerbergas pranešė, kad pokyčiai sutrumpino vartotojų per dieną socialiniame tinkle praleistą laiką maždaug 50 mln. valandų per dieną, tačiau bendrovės generalinis administracijos vadovė mano, kad aktyvesnis asmeninis vartotojų bendravimas gali privesti kompaniją prie geresnių finansinių galimybių.

„Padėti žmonėms užmegzti ryšį yra svarbiau už „Facebook“ tinkle praleistą laiką, – pabrėžė M.Zuckerbergas. – Mes galime užtikrinti, kad ši paslauga turi gerą poveikį žmonių gerovei ir visai visuomenei.“

Pelnas auga

„Facebook“ pranešė, kad ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kompanijos pelnas išaugo 20 proc. iki 4,26 mlrd. JAV dolerių, nes padidėjo pajamos iš reklamos ir darbuotojų skaičius.

Apyvarta šoktelėjo 47 proc. iki beveik 13 mlrd. JAV dolerių. Tačiau taip pat padidėjo ir išlaidos, nes darbuotojų skaičius išaugo iki 25 105 žmonių.

„Facebook“ pranešė, kad aktyvių mėnesinių socialinio tinklo vartotojų skaičius praėjusį ketvirtį per metus išaugo 14 proc. iki 2,13 mlrd.

Tačiau nepaisant gerų veiklos rezultatų, „Facebook“ akcijų kursas smuktelėjo daugiau nei 4 proc. Tiesa, kiek vėliau jis atsikovojo prarastas pozicijas ir net šiek tiek ūgtelėjo iki 189,30 JAV dolerio už akciją.

„2017-ieji buvo geri metai „Facebook“, tačiau taip pat ir sunkūs, – pažymėjo kompanijos vadovas. – Šiais metais esame sutelkę dėmesį į tikslą užtikrinti, kad „Facebook“ tinklu būtų ne tik smagu naudotis, bet kad jis ir didintų žmonių gerovę ir duotų naudą visuomenei.“

Bendrovė taip pat pranešė papildomai atsidėjusi 2,27 mlrd. JAV dolerių mokesčiams nuo pelno, kurį ketina sugrąžinti iš užsienio į Jungtines Valstijas, kas pasinaudotų palankesniu pelno mokesčio tarifų po šalyje įvykdytos mokesčių reformos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius