-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansinį stabilumą įmonės sieja su šalies ekonomika

Beveik du trečdaliai (61,5 proc.) įmonių savininkų ir vadovų mano, jog apyvartinį kapitalą labiausiai veikia Lietuvos ekonominė situacija ar situacija užsienio rinkose, su kuriomis prekiaujama, kas penktas (21,4 proc.) – tiesioginės derybos su tiekėjais ir klientais, o kas dešimtas (9,9 proc.) – kompanijos gebėjimas planuoti ir kryptingai valdyti apyvartinį kapitalą.
Finansai
Finansai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokius duomenis atskleidė „Danske Bank“ užsakymu atliktas įmonių savininkų ir vadovų nuomonės tyrimas.

„Finansinį įmonių stabilumą savininkai ir vadovai labiausiai sieja su išorės veiksniais, tačiau susidūrę su apyvartinio kapitalo problemomis, vis dėlto pirmiausia imtųsi iniciatyvos patys. 27,8 proc. ieškotų finansavimo šaltinių, 22,2 proc. inicijuotų naujas derybas su tiekėjais ir klientais, 21,4 proc. ieškotų galimybių optimizuoti vidinius verslo procesus, 17,1 proc. mažintų veiklos kaštus“, – sako Algirdas Bogdevičius, „Danske Bank“ Verslo klientų lėšų valdymo skyriaus vadovas.

Pasak A. Bogdevičiaus, finansavimo šaltinių dažniau ieškotų prekybos įmonės, gamybinės įmonės dažniau ieškotų galimybių optimizuoti vidinius verslo procesus, o aptarnavimo ir paslaugų įmonės imtųsi veiksmų visose srityse.

Didesnė dalis (59,9 proc.) įmonių savininkų ir vadovų yra linkę galvoti, jog toje pačioje srityje veikiančioms kitoms įmonėms šiuo metu valdyti apyvartinį kapitalą sekasi taip pat, kaip ir jiems. Kaip sekasi konkurentams, kas penktas apklaustasis (21,4 proc.) atsakymo neturi, kad sekasi prasčiau, mano kas devintas (10,7 proc.), o kad geriau – 7,9 proc.

Įmonių savininkų ir vadovų tyrimą šių metų rugsėjo mėnesį užsakė „Danske Bank“, telefoninę apklausą atliko rinkos tyrimų bendrovė „RAIT“. Viso tyrime dalyvavo 252 respondentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius