-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FL Technics“ tęsia plėtrą Lietuvoje – investicijos į naują lėktuvų variklių remonto infrastruktūrą

Plečiant orlaivių variklių remonto paslaugų apimtis, „FL Technics“ investuoja į naują orlaivių variklių aptarnavimo infrastruktūrą Kaune. Viena iš „FL Technics“ dukterinių įmonių – „FL Technics Engine Services“ - persikelia į naujas specializuotas patalpas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) šalia Kauno tarptautinio oro uosto, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„FL Technics“ investuos į naują lėktuvų variklių remonto infrastruktūrą
„FL Technics“ investuos į naują lėktuvų variklių remonto infrastruktūrą / „FL Technics“ nuotr.

Naujos, aviacijos kokybės standartus atitinkančios, 3400 kv. m patalpos yra skirtos orlaivių variklių ir jų komponentų techniniam aptarnavimui bei administracijai. „FL Technics Engine Services“ į naujas, individualiai įmonės poreikiams pritaikytas patalpas persikelia iš iki šiol nuomotų patalpų Kauno mieste.

Planuotas strateginės plėtros etapas užtikrina išskirtines sąlygas aptarnauti populiariausius komercinių orlaivių variklius -CFM56. Naujose patalpose įmonė galės vienu metu techninį aptarnavimą atlikti net 5 varikliams, tokiu būdu užtikrinant sklandų, LEAN sistemos principu paremtą, lėktuvų aptarnavimo procesą.

Įmonės veiklos perkėlimo patalpoms Kauno LEZ pasirinkta strategiškai tinkama vieta. Šioje vietoje jau įsikūrusi „FL Technics“ orlaivių techninio aptarnavimo bazė bei įmonės partnerių centras, kuriame atliekami orlaivių dažymo darbai. Tai „FL Technics“ klientams suteikia unikalią galimybę atlikti pilnus orlaivio ir jo komponentų aptarnavimo darbus vienoje vietoje.

„Įmonės veiklos perkėlimas į didesnes, pagal paskirtį pritaikytas patalpas, esančias šalia Kauno oro uosto ir „FL Technics“ orlaivių techninio aptarnavimo angaro suteikia įmonei galimybę atlikti aukščiausios kokybės orlaivių variklių aptarnavimo paslaugas kaip įmanoma efektyviau išnaudojant orlaivio prastovos laiką. Naujos patalpos yra patogiai įsikūrusios šalia pagrindinės „FL Technics“ orlaivių techninės aptarnavimo bazės, o tai leidžia „FL Technics“ tapti Vienos-stotelės aptarnavimo centru, kuriame lanksčiai aptarnaujamas kiekvienas orlaivis pagal poreikį“, – skelbia Valerij Deveikis, „FL Technics Engine Services“ Generalinis Direktorius.

Šiuo metu „FL Technics“ grupė sėkme dalijasi su daugiau nei 800 darbuotojų Lietuvoje, prie kurių prisijungs nauji specialistai Kaune. Naujai įrengtas orlaivių variklių aptarnavimo centras sukurs 40 naujų darbo vietų, iš kurių net 30 – akredituotų, ilgametę patirtį turinčių, lėktuvų aptarnavimo inžinierių bei mechanikų. Angare planuojama aptarnauti daugiau nei 70 orlaivių variklių per metus.

Sertifikuota lėktuvų variklių remonto įranga bei specialistų ekspertizė „FL Technics“ įmonių grupei leidžia tapti viena patraukliausių įmonių aviacijos industrijoje Lietuvoje.

„Naujosios patalpos leis mūsų įmonei augti ir padės užtikrinti efektyvesnius orlaivių aptarnavimo procesus. Savo aptarnavimui taikome itin aukštus aviacijos kokybės standartus, todėl didelį dėmesį skiriame ir juos užtikrinti leidžiančiai infrastruktūrai“, – pabrėžia „FL Technics“ vadovas Žilvinas Lapinskas.

„FL Technics“ ir įmonės dukterinės bendrovės yra globalios aviacijos paslaugų grupės „Avia Solutions Group“ dalis, kurios veikloje orlaivių techninio aptarnavimo verslas ir paslaugos yra strateginės reikšmės, plėtojant veiklą bei pritraukiant naujas investicijas. „Avia Solutions Group“ direktorių tarybos narys, amb. Vygaudas Ušackas, akcentuoja „FL Technics“ plėtros svarbą grupės, šalies ir globaliu mastu:

„Avia Solutions Group“, kaip lietuviškų šaknų Europos ir JAV Aviacijos paslaugų įmonių Grupė, sparčiai plečia savo geografiją. Praėjusį gruodį pritraukėme istoriškai didžiausias €300 mln. investicijas iš JAV. Tai padeda vystyti mūsų veiklą ne tik 68-iose užsienio valstybėse, bet ir Kaune, kur šiandien švenčiame modernaus komercinių orlaivių variklių remonto centro atidarymą. Šio centro veikla papildo visapusišką „Avia Solutions Group“ aviacijos paslaugų ir pajėgumų teikimo grandinę keleiviniams ir krovininiams lėktuvams Europoje ir globaliai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius