Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT įvertins Aukščiausiojo Teismo nutartį dėl „City Service“

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo šilumos tiekėjos „Vilniaus energija“ vadovų sukčiavimo, įvertins ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo rugpjūčio pradžioje priimtą nutartį dėl dėl sostinės švietimo įstaigų šilumos ūkio priežiūros sutarties su bendrove „City Service“.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Generalinėje prokuratūra, iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo gavusi rugpjūčio 1 dieną priimtą nutartį, ją perdavė FNTT, BNS sakė prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Anot R.Stundienės, FNTT nurodyta ištirti Aukščiausiojo Teismo nutartyje nurodytus galimus pažeidimus dėl Vilniaus miesto savivaldybės ir koncerno „Icor“ kontroliuojamos nekilnojamojo turto priežiūros įmonės „City Service“ 2010 metais pasirašytos sutarties vykdymo.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas rugpjūčio 1 dienos nutartimi galutinai nutarė, kad minėta sutartis yra teisėta, tačiau teisėjų kolegija pasisakė ir dėl atsiskaitymų pagal sutartį ir skelbė, kad nenustatyta, ar „City Service“ atsiskaitinėjo su „Vilniaus energija“, todėl apie šį galimą viešojo intereso pažeidimą nutarta informuoti Generalinę prokuratūrą, kuri, anot Aukščiausiojo Teismo, byloje galėtų pareikšti ieškinį viešajam interesui ginti.

Vilniaus miesto savivaldybės ir „City Service“ 2010 metų lapkritį pasirašė trejų metų 122 mln. litų vertės sutartį prižiūrėti Vilniaus darželių bei mokyklų pastatus priežiūros bei tiekti šilumą ir karštą vandenį.

Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija paminėjo, Vilniaus miesto savivaldybė pirmosios instancijos teismui nepateikė duomenų, „liudijančių apie šalių atsiskaitymus“.

FNTT jau šių metų vasarį įmonėje „City Service“ paėmė dalį dokumentų dėl vienos 2002 metais pasirašytos sutarties, kurios pasirašymo aplinkybės vertinamos kaip dalis „Vilniaus energijos“ veiklos tyrimo. BNS žiniomis, Generalinė prokuratūra vėl kėlė klausimą, ar „City Service“ 2002 metais turėjo teisę būti tarpininke tarp Vilniaus švietimo įstaigų ir „Vilniaus energijos“.

Vilniuje centralizuotai šilumą tiekiančioje bendrovėje „Vilniaus energija“ pernai gegužę buvo atliktos kratos, siekiant išsiaiškinti, ar „Vilniaus energija“ tiekiamos šilumos kaina nebuvo dirbtinai didinama įsigyjant kurą, naudojamą šilumos gamybai.

„Icor“ yra netiesiogiai susijusi su „Vilniaus energija“ – „Icor“ akcininkai yra ir „Vilniaus energijos“ bei „Dalkia Lietuvos“ vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius