Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ į elektromobilių kūrimą iki 2022 metų investuos 11 mlrd. JAV dolerių

JAV automobilių gamybos kompanija „Ford“ planuoja į elektromobilių bei hibridinių automobilių kūrimą iki 2020 metų investuoti 11 mlrd. JAV dolerių ir žada jau 2020 metais rinkai pristatyti visiškai elektrinį visureigį „Mach 1“.
„Ford“ logotipas
„Ford“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ford Elektromobilis

Apie tai bendrovė pranešė sekmadienį Detroito automobilių parodos metu.

Anot „Ford“ vadovo Jameso Farley planuojama investuoti suma iš esmės yra daugiau nei dvigubinama. Anksčiau iki 2020 metų kompanija planavo investuoti puspenkto milijardo JAV dolerių.

„Ford“ ketina rinkai pristatyti 16 elektrinių ir 24 hibridinius modelius. Šiuo metu kompanija siūlo tik vieną visiškai elektrinį modelį. O naująjį elektrinį visureigį kompanija ketina gaminti šiuo metu šalia Detroito statomoje naujoje gamykloje, kur bus gaminami elektriniai ir autonominiai automobiliai, pranešė „Ford“.

Pernai spalį „Ford“ pranešė ketinanti sumažinti išlaidas automobilių su benzininiais ir dyzeliniais varikliais gamybos išlaidas 500 mln. JAV dolerių ir šias lėšas skirti elektromobilių kūrimui. Anot J. Farley, kompanija siekia vairuotojams pasiūlyti prieinamesnių elektromobilių.

Šiuo metu daugelis automobilių gamintojų investuoja į elektromobilių kūrimą, nes vis daugiau šalių griežtina politiką dėl išmetamųjų dujų, pažymi laikraštis „The Wall Street Journal“.

„Iš pirmojo automobilių elektrifikavimo ciklo mes supratome, kad žmonės nori gauti tikrai gerą produktą, – sakė J. Farley. – Mes elektrifikuosime savo kultinius modelius.“

Šiuo metu „Ford“ Jungtinėse Valstijose siūlo tik vieną elektrinį modelį – „Focus“. Tačiau anot J. Farley, kompanija ketina Europoje ir Jungtinėse Valstijose pasiūlyti „platų ratą“ elektromobilių, įskaitant ir sportinių modelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius