Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ planuoja atleisti 3,2 tūkst. darbuotojų Vokietijoje

JAV automobilių milžinė „Ford“ planuoja atleisti 3,2 tūkst. darbuotojų Vokietijoje, pirmadienį pranešė viena šalies profsąjunga, pridūrusi, jog yra labai susirūpinusi dėl bendrovės gamyklų ateities didžiausioje Europos ekonomikoje.
„Ford“ logotipas
„Ford“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienos paskelbtos Europos Sąjungoje vyraujant nerimui, kad įmonės gali suskubti perkelti savo veiklą į Jungtines Valstijas dėl ten neseniai priimto svarbaus infliacijos mažinimo įstatymo, numatančio sumažinti mokesčius JAV pagamintiems elektromobiliams ir akumuliatoriams.

Profsąjungos „IG Metall“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP teigė, kad atleidimai daugiausia įvyks Kelne, kur „Ford“ turi didelę gamyklą, tačiau grėsmė kyla visoms gamintojos gamykloms visoje Vokietijoje.

„Mes, „IG Metall“, esame labai susirūpinę dėl įmonės tyrimų centrų Vokietijoje ir apskritai dėl Vokietijos „Ford“ gamyklų ateities“, – sakoma profsąjungos pranešime po neeilinio susitikimo su „Ford“ vadovybe.

Automobilių gamintoja iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

„Ford“ tyrimų centras „sėkmingai sukūrė modelių Europos rinkai, o tai įmonei dažnai atnešdavo pasaulinę sėkmę“, – pažymėjo „IG Metall“, atstovaujanti pagrindinių elektros ir metalo sektorių darbuotojams.

„Ford“ darbuotojai Vokietijoje gali ir toliau kurti sėkmingus elektrinius modelius Europai, jei tik turės tokią galimybę, pažymėjo profsąjunga.

Visgi JAV bendrovė rizikuoja „nupjauti šaką, ant kurios sėdi“ dėl planuojamų mažinimų, teigė „IG Metall“, ragindama automobilių gamintoją persvarstyti šį žingsnį.

Dar praėjusiais metais „Ford“ pareiškė, kad Vokietijoje investuos dideles sumas, siekdama paskatinti Europos perėjimą prie elektra varomų transporto priemonių iki 2030-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius