Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Fortum“ dar neapsisprendė dėl dalyvavimo kogeneracinių elektrinių projektuose

Suomijos korporacija „Fortum“ kol kas nėra apsisprendusi, ar dalyvautų „Lietuvos energijos“ vadovaujamuose Vilniaus ir Kauno kogeneracinių elektrinių projektuose, teigia „Fortum“ vyresnysis korporatyvinių reikalų viceprezidentas Esa Hyvarinenas.
„Fortum“ Klaipėda
„Fortum“ Klaipėda / „Fortum“ nuotr.

„Galiu pasakyti, kad šį procesą analizuojame, tačiau sprendimų kol kas nesame priėmę. (...) Kaip suprantu, “Lietuvos energija„, remdamasi Lietuvos vyriausybės sprendimu, paskelbė viešą konkursą partnerių atrankai Vilniuje ir Kaune įrengti atliekomis ir biokuru kūrenamas elektrines. Taigi dabar „Lietuvos energija“ užima vairininko poziciją ir renkasi partnerius, o tai yra procesas“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė E.Hyvarinenas.

Pasak jo, bendrovė tikisi augti Baltijos regione ir ieško galimybių plėsti savo verslą. „Fortum“ atstovo teigimu, šiuo metu įmonė nėra apsisprendusi dėl 100 mln. eurų (345 mln. litų) ir stambesnių projektų, tačiau neseniai nusprendė investuoti 6 mln. eurų (20,7 mln. litų) Estijoje,Tartu mieste, į gyvenamųjų rajonų vėsinimo tinklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius