Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FT: investiciniai bankai kinų įmonėms pataria IPO iš JAV perkelti į Honkongą

Pasaulio investiciniai bankai, atsižvelgdami į įvykius, susijusius su „Didi Global“, kinų bendrovėms rekomenduoja savo pradinius viešus akcijų platinimus (IPO) iš JAV perkelti į Honkongą, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Honkongas
Honkongas / Norberto Kazlausko nuotr.

Birželio pabaigoje „Didi Global“, didžiausia Kinijoje taksi ir pavėžėjimo paslaugų užsakymo internetu operatorė, Niujorko akcijų biržoje (NYSE) surengė 4,4 mlrd. JAV dolerių vertės IPO, kurio kaina bendrovės vertė sudarė beveik 70 mlrd. JAV dolerių. Vos po kelių dienų Kinijos kibernetinės erdvės administracija pranešė apie „Didi Chuxing“ – „Didi Global“ padalinio Kinijoje – patikrinimą.

Praėjusią savaitę pasklido žinia apie tai, kad patikrinimus „Didi“ biuruose pradeda septynių Kinijos valdžios institucijų, įskaitant visuomenės saugumo ir valstybės saugumo ministerijas, pareigūnai.

Pasklidus šiai žiniai, „Didi“ akcijų kursas, palyginti su IPO kaina, krito 25 procentais.

„Dealogic“ duomenimis, apie planus iki šių metų pabaigos Niujorke surengti IPO paskelbė apie 20 Kinijos bendrovių, o jų IPO bendra vertė sudarytų 1,4 mlrd. JAV dolerių. Tačiau tai buvo prieš tai, kai Kinijos reguliuotojai pradėjo „Didi“ patikrinimą.

Dėl Kinijos valdžios veiksmų kilo abejonių, ar verta rengti naujus IPO JAV biržose. Todėl konsultacijas tokiais klausimais teikiantys investiciniai bankai pradėjo įmonėms rekomenduoti rinktis kitas biržas, rašo „The Financial Times“.

„Mes apie tai kalbamės su visais, – pareiškė leidiniui vieno iš Honkongo bankų atstovas. – Visi IPO Niujorke planavę Kinijos emitentai svarsto, ar galėtų pereiti į Honkongą.“

Tačiau, anot jo, Honkonge taikomos griežtos įtraukimo į biržos sąrašus taisyklės, įskaitant reikalavimus dėl pelningumo, o tai reiškia, kad daugelis bendrovių susidurs su sunkumais.

„Jeigu norėjote IPO surengti šiais metais, geriausiu atveju jis bus atidėtas iki 2022 metų, o blogiausiu atveju negalėsite jo surengti“, – pažymėjo bankininkas.

Pirmąjį pusmetį IPO Jungtinėse Valstijose surengė 34 Kinijos bendrovių, o jų IPO bendra vertė sudarė 12,4 mlrd. JAV dolerių. Abu šie rodikliai yra rekordiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius