-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FT: Kinijos „Geely“ gali investuoti į „Aston Martin“

Kinijos „Geely Automobile Holding“ su „Aston Martin“ vadovybe ir investuotojais derasi dėl galimybės skirti lėšų sportinių automobilių gamintojai, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
„Aston Martin CC100 Speedster“
„Aston Martin CC100 Speedster“ / (nuotr. „Aston Martin“)

Prieš įsigydama „Aston Martin“ akcijų, „Geely“ atlieka išsamų Didžiosios Britanijos automobilių gamintojos, kuriai reikalingas finansavimas, patikrinimą, pareiškė informuotas leidinio šaltinis.

Jo teigimu, galiausiai gali būti pasiektas susitarimas dėl bendradarbiavimo technologijų srityje, o ne dėl lėšų skyrimo.

Vokietijos „Daimler“ – o „Geely“ valdo 10 proc. šios bendrovės akcijų – jau parduoda „Aston Martin“ tam tikrus technologinius sprendimus ir variklius.

Pasak šaltinių, derybas su Didžiosios Britanijos bendrove yra pradėję ir kiti galimi investuotojai.

„Aston Martin“ nori pritraukti lėšų tuo metu, kai smunka bendrovės pardavimai. Prieš kelias dienas automobilių gamintoja įspėjo, jog pakoreguotas pelnas, neatskaičius palūkanų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA), 2019 metais buvo mažesnis už vidutinę prognozę, o didmeniniai pardavimai per metus smuko 7 proc. iki 5,809 tūkst. automobilių ir nuosmukį, be kita ko, lėmė Europos rinkos silpnumas.

Neigiamą poveikį padarė, be kita ko, Didžiosios Britanijos valiutos kurso pakilimas, taip pat vidutinės automobilių pardavimo kainos smukimas. Bendrovė pareiškė, jog toliau imsis priemonių, siekdama mažinti išlaidas.

„Aston Martin“ buvo įkurta 1913 metais. 1994–2007 metais bendrovė priklausė JAV automobilių gamintojai „Ford Motor“, o dabar ją valdo investuotojų konsorciumas, kurio sudėtyje yra Kuveito investicinių bendrovių, taip pat Italijos „InvestIndustrial“.

„Geely“ yra tarptautinė automobilių gamybos grupė, kuriai priklauso kelios žinomos automobilių markės. Ji valdo, be kita ko, Didžiosios Britanijos sportinių automobilių gamintoją „Lotus Cars“ ir Švedijos „Volvo Cars“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius