-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FT: Ukraina ketina prisiteisti iš „Gazprom“ prieigą prie Centrinės Azijos dujų tranzito

Ukraina ketina teikti ieškinį Rusijos koncernui „Gazprom“, jei jis atsisakytų prisidėti organizuojant Centrinės Azijos šalių eksportuojamų gamtinių dujų tranzitą per Ukrainą, interviu „Financial Times“ pareiškė Ukrainos „Naftogaz“ vadovas Jurijus Vitrenka.
Gazprom
Gazprom / „Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, „Naftogaz“ rengia oficialius prašymus dėl tokio tranzito.

„Jei jie [„Gazprom“] atsisakys, kitas žingsnis bus skundo pateikimas Europos Komisijai ir teismui“, – pabrėžė J.Vitrenka, tačiau pripažino, kad tokio ginčo nagrinėjimo procesas gali trukti keletą metų.

„Mes kalbame apie keliasdešimt milijardų kubinių metrų. Tik dujos iš Centrinės Azijos gali užpildyti Ukrainos tranzitinių dujotiekių sistemą“, – pridūrė „Naftogaz“ vadovas.

Anksčiau J.Vitrenko teigė, kad „Naftogaz“ gali pradėti naują arbitražo procesą prieš „Gazprom“, nes tokia galimybė numatyta galiojančioje tranzito sutartyje.

Pernai vasarį J.Vitrenka pareiškė, jog „Naftogaz“ gali kreiptis į teismą dėl „Gazprom piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi pagal naująją tranzito sutartį, taip pat dėl skolinių įsipareigojimų perleidimo bendrovei „Rosukrenergo“. Tada jis teigė, kad pretenzijų „Gazprom“ suma gali siekti apie 17,3 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius