-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G.Almantas nebevadovaus Lietuvos oro uostams

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas skiriamas priklausomu įmonės valdybos nariu ir palieka vadovo pareigas, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Gediminas Almantas
Gediminas Almantas / Asmeninio archyvo nuotr.

Naujojo vadovo atranką vykdys Lietuvos oro uostų savininkė Susisiekimo ministerija. Paskutinė G.Almanto, kaip oro vartų generalinio direktoriaus, darbo diena numatyta kitų metų kovo 1-oji.

„Lietuvos oro uostų vadovu dirbau nuo pat šios įmonės atsiradimo pradžios prieš trejus su puse metų. Šią poziciją palieku asmeniniu sprendimu, kurį priėmiau nieko neraginamas. Toliau savo veiklą oro uostuose vykdysiu kaip vienas iš valdybos narių“, – sako G.Almantas.

Lietuvos oro uostų sistemoje G.Almantas dirba 4,5 metų. Prieš tapdamas Lietuvos oro uostų generaliniu direktoriumi jis metus vadovavo Vilniaus oro uostui. Jo sprendimu ir asmenine ambicija trys Lietuvos oro vartai buvo efektyviai sujungti į vieną tinklą.

„Lietuvos oro uostai per gana trumpą laiką sukūrė labai stiprią organizacinę kultūrą, išsiskiriančią Lietuvos valstybės valdomų įmonių sektoriuje. Šis nuopelnas tiesiogiai priklauso Gediminui, tad esame jam dėkingi už šiuos metus ir per juos parodytą atsidavimą savo darbui. Tikiu, kad perėjęs į kitą vadybos lygmenį ir tapęs valdybos nariu, jis ir toliau kurs vertę Lietuvos oro uostams“, – sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Perėjęs dirbti į Lietuvos oro uostų valdybą, G.Almantas ir toliau tęs veiklą tarptautinėje oro uostų tarybos „ACI Europe“ valdyboje ir atstovaus šalies interesams. Jis taip pat dalyvauja dar kelių įmonių valdybų veikloje, tad panaudos savo kompetencijas, kur jos bus naudingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius