Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Bertašius: leidimo atnaujinti eksportą į Rusiją tikimės artimiausiu metu

Vienos didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių Vilkyškių pieninė vadovas teigia, kad bendrovė Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybai yra pateikusi visą būtiną informaciją, kad gautų jos leidimą atnaujinti eksportą į Rusiją. Gintaras Bertašius tikisi, kad „Rospotrebnadzor“ sprendimo laukia artimiausiu metu.
G.Bertašius: „Savo sūrius vežame ir į Baltarusiją, tačiau ji mums yra toliau nei Karaliaučius. Be to, šioje Rusijos srityje daugiau žmonių įperka mūsų sūrius nei Baltarusijoje.“
G.Bertašius. / Eversus nuotr.

Po to, kai tokius leidimus jau gavo „Rokiškio sūris“ ir „Pieno žvaigždės“, G.Bertašius sako, kad tokio pat sprendimo Vilkyškių pieninė laukia artimiausiu metu.

„Tikėjimas yra toks, kad artimiausiu metu, ir daugiau nėra čia ką ir komentuoti, nes viskas yra pakankamai uždara“, – BNS sakė G.Bertašius. Anot jo, panaikinus draudimą, bendrovė produkciją į Rusiją eksportuoti pradėtų per savaitę.

Vilkyškių pieninės vadovo teigimu, įmonė Rusijos tarnybai yra pateikusi visą reikalingą informaciją.

Panaikinus draudimą, bendrovė produkciją į Rusiją eksportuoti pradėtų per savaitę.

„Jau buvo pateikta (informacija – BNS) prieš kokias tris savaites ir viskas, jie nagrinėja“, – sakė G.Bertašius. Anot jo, daugiau papildomų duomenų Rusijos tarnyba iš bendrovės neprašė.

Vilkyškių pieninė į Rusiją eksportavo „Vilvi“ prekės ženklo sūrius, jogurtus, varškę.

Po trijų mėnesių pertraukos leidimą vėl vežti produktus į Rusiją gruodžio pabaigoje gavo „Pieno žvaigždės“, sausio pradžioje jau atnaujinusi eksportą. Pirmadienį tokį leidimą gavo bendrovė „Rokiškio sūris“. Leidimo dar laukia „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė. Visos keturios bendrovės Rusijoje gaudavo 20–40 proc. savo pajamų, todėl Rusijos rinka joms yra labai svarbi.

Sausio pradžioje Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas Lietuvos premjerui Algirdui Butkevičiui patvirtino, kad Lietuvos pieno produkcijos embargo problema sprendžiama etapais. A.Butkevičius tuomet teigė gavęs tarnybos laišką, kuriame teigiama, kad Rusijos rinka kitoms šalies pieno perdirbimo įmonėms bus atidaryta artimiausiu metu.

Rusijos tarnyba praėjusią savaitę nesukonkretino, kada „Rokiškio sūris“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė gali tikėtis embargo panaikinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius