-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsi Amerikos gitarų gamintoja „Gibson“ skelbia bankrotą

Didėjančios skolos ir kitų finansinių sunkumų slegiama garsi gitarų gamintoja „Gibson“ bankroto bylas nagrinėjančiam teismui pateikė prašymą dėl apsaugos nuo kreditorių.
Gibson gitara
Gibson gitara / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didėjančios skolos ir kitų finansinių sunkumų slegiama garsi gitarų gamintoja „Gibson“ bankroto bylas nagrinėjančiam teismui pateikė prašymą dėl apsaugos nuo kreditorių.

Nuo 1894 metų Amerikos kantri muzikos sostinėje Nešvilyje veikianti įmonė paprašė apsaugos pagal Bankroto įstatymo 11 skirsnį, o tai reiškia, kad ji siekia reorganizuoti savo verslą ir restruktūrizuoti savo finansus.

Įmonė pranešė, jog su dauguma savo kreditorių pasiekė susitarimus, pagal kuriuos jiems atiteks dalis „Gibson“ akcijų.

Istorinė „Gibson“ ir „Epiphone“ prekės ženklais pažymėtų gitarų gamintoja likviduos vartotojų garso įrangos gamybos padalinį, kuris gamina ausines, garsiakalbius ir kitus produktus su „Philips“ ir kitais prekių ženklais ir sutelks dėmesį į savo pagrindinę – muzikos instrumentų ir profesionalios garso įrangos gamybos – veiklą.

„Gibson“ generalinis direktorius Henry Juszkiewiczius (Henris Juškievičius) pareiškė, jog įmonė „visus pastaruosius 12 mėnesių“ stengėsi pagerinti savo finansinę padėtį.

„Pardavėme su pagrindine veikla nesusijusius prekės ženklus, padidinome pelną ir sumažinome apyvartinio kapitalo poreikius“, – pareiškė jis.

„Manome, kad sprendimas vėl sutelkti dėmesį į mūsų pagrindinį muzikos instrumentų verslą ir didelė mūsų obligacijų turėtojų parama užtikrins ilgalaikį įmonės stabilumą ir gerą finansinę padėtį“, – pridūrė „Gibson“ vadovas.

Gitarų gamintojos finansinė būklė pašlijo po kelių prekių ženklų įsigijimo. JAV žiniasklaidoje skelbiama, kad vėliau šiais metais įmonei kreditoriams teks grąžinti maždaug 375 mln. JAV dolerių.

„Gibson“ instrumentai yra patekę į šiuolaikinę muzikos istoriją – jais grojo įvairūs legendiniai muzikantai, įskaitant Keithą Richardsą (Kitą Ričardsą) iš „Rolling Stone“ ir Jimmy Page (Džimį Peidžą) iš „Led Zeppelin“, taip pat Johną Lennoną (Džoną Lenoną) ir Elvisą Presley (Elvisą Preslį).

Prieš metus viena iš mėgstamų J. Lennono „Gibson“ gitarų buvo parduota už 2,4 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius