Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ artimiausiu metu pateiks EK galutinį pasiūlymą dėl antimonopolinės bylos sureguliavimo

Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ artimiausiu metu pateiks Europos Komisijai galutinį pasiūlymą dėl antimonopolinės bylos sureguliavimo, sakoma pareiškime, išplatintame po trečiadienį Briuselyje įvykusios kompanijos valdybos vicepirmininko Aleksandro Medvedevo susitikimo su Europos Sąjungos konkurencijos komisare Margrethe Vestager.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien buvo surengtos konstruktyvios derybos, kurių metu šalys išreiškė norą rasti abiem pusėms priimtiną sprendimą ir judėti į priekį. Šiuo metu mes galutinai tiksliname savo oficialų pilną pasiūlymą dėl sureguliavimo. Šis dokumentas bus pateiktas Europos Komisijai artimiausiu metu“, – pareiškime cituojamas A.Medvedevas.

„Žinoma, šiame etape nagrinėjami visi variantai. Mes pasiekėme pažangos, tačiau laukia dar nemažai darbo. Mūsų tikslas yra pasiekti geriausią rezultatą Europos namų ūkiams ir verslininkams.

Iš dalies mūsų tikslas yra užtikrinti, kad tarpvalstybinio dujų perpardavimo draudimas būtų panaikintas visiems ir kiekvienam, bei kad būtų prisidėta prie dujų tiekimo užtikrinimo Vidurio ir Rytų Europai. Norime, kad dujų kainos Vidurio ir Rytų Europai atitiktų konkurencingus orientyrus“, – teigiama po susitikimo išplatintame Europos Komisijos pranešime.

Britų verslo dienraštis „The Financial Times“ antradienį pranešė, kad Briuselis artėja prie susitarimo su Rusijos dujų milžine „Gazprom“ dėl penkerius metus trunkančio antimonopolinio tyrimo dėl per didelių dujų kainų, tačiau tas susitarimas gali nepatikti Rytų Europos šalims, nes Rusija gali išvengti baudos.

Pasak leidinio šaltinių, Europos Komisija ir „Gazprom“ jau suderino technines susitarimo detales dėl antimonopolinio tyrimo nutraukimo, tačiau bylą komplikuoja politika ir prastėjantys ES ir Rusijos santykiai dėl Sirijos ir Ukrainos.

Pagal susitarimą su EK, „Gazprom“ turėtų įsipareigoti pakoreguoti savo verslo praktiką, tačiau išvengtų finansinių baudų. Šaltinių teigimu, svarbiausia, kad susitarime būtų numatyta tik nedidelė intervencija dėl jautriausio ir komerciškai svarbiausio klausimo – „Gazprom“ piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi sudarant ilgalaikes dujų tiekimo sutartis, kuriose susiejamos dujų ir naftos kainos.

Tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos Europos Sąjungoje Briuselis pradėjo 2012 metais. Jame dalyvauja Lietuva, Estija, Bulgarija, Čekija, Vengrija, Latvija, Slovakija ir Lenkija. Rusijos dujų monopolininkui mesti įtarimai piktnaudžiavimu dominuojančia padėtimi šių šalių rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius