-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Electric“ pasirašė su Saudo Arabija kontraktų už 15 mlrd. dolerių

JAV koncernas „General Electric“ (GE) pranešė šeštadienį pasirašęs su Saudo Arabija kontraktų ir sutarimo memorandumų už 15 mlrd. dolerių; susitarimai sudaryti Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui viešint šioje naftos turtingoje karalystėje.
„General Electric“ logotipas
„General Electric“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Bostone įsikūrusi kompanija nurodė, kad susitarimai buvo pasirašyti dalyvaujant Saudo Arabijos karaliui Salmanui ir D.Trumpui, kuris Saudo Arabiją pasirinko savo pirmajam prezidentiniam užsienio vizitui.

„Beveik 7 mlrd. dolerių yra GE technologijos ir sprendimai – įvairių sektorių ir partnerių, siekiančių sukurti tikrai įvairią ir tvarią ekonominę platformą“, – sakoma kompanijos pranešime.

Jame teigiama, jog „bendradarbiavimas“ tarp GE ir Energetikos, pramonės ir naudingųjų iškasenų ministerijos bei Nacionalinės pramonės vystymo programos „turėtų viršyti 12 mlrd. dolerių“.

Be kita ko, susitarta sukurti papildomus pajėgumus gaminti iki 12 gigavatų energijos.

GE taip pat pasirašė 4 mlrd. dolerių memorandumą su naftos milžine „Saudi Aramco“, pagal kurį bus „įgyvendinta skaitmeninė „Saudi Aramco“ operacijų transformacija“, teigiama pranešime.

2014 metais Rijadas, smarkiai kritus naftos kainoms, ėmėsi diversifikuoti įprastai nuo naftos priklausančią savo ekonomiką.

Praėjusiais metais Rijadas paskelbė planą „Vizija 2030“, kuriuo siekiama vystyti pramonės ir investicijų bazę, skatinti smulkųjį ir vidutinį verslą, kad šalies gyventojams būtų sukurta daugiau darbo vietų ir sumažėtų šalies priklausomybė nuo pajamų iš naftos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius