-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„General Motors“ atleis 15 proc. darbuotojų, gali uždaryti 5 gamyklas

Restruktūrizavimą planuojanti didžiausia JAV automobilių gamintoja „General Motors“ rengiasi Šiaurės Amerikoje atleisti 15 proc. darbuotojų, kad sutaupytų 6 mlrd. JAV dolerių ir prisitaikytų prie „besikeičiančių rinkos sąlygų“.
„General Motors“ būstinė Detroite
„General Motors“ būstinė Detroite / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsižvelgiant į dabartinį „General Motors“ darbuotojų skaičių regione, bus atleista daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

Bendrovė taip pat planuoja iki 2019 metų pabaigos uždaryti keturias gamyklas Jungtinėse Valstijose ir vieną gamyklą Kanadoje, jeigu vadovybei ir profsąjungoms nepavyks susitarti dėl šių gamyklų darbo krūvio padidinimo.

Be to, gali būti uždarytos dar dvi gamyklos už Šiaurės Amerikos ribų.

Dėl šių priemonių „General Motors“ į šio ketvirčio ir kitų metų pirmojo ketvirčio atskaitomybę teks įtraukti vienkartinius nurašymus, kurių bendra vertė sudarys iki 3,8 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau laisvieji pinigų srautai iki 2020 metų pabaigos turėtų padidėti 6 mlrd. JAV dolerių, o vien einamosios išlaidos turėtų sumažėti 4,5 mlrd. JAV dolerių. Tai bendrovei leis per dvejus metus dukart padidinti investicijas į elektromobilių ir autonominių automobilių kūrimą.

„General Motors“ planai tučtuojau sulaukė JAV prezidento Donaldo Trumpo kritikos.

JAV vadovas pareiškė, jog apie šiuos planus kalbėjosi su „General Motors“ vadove Mary Barra.

„Kai išgirdau apie gamyklų uždarymą, labai griežtai su ja pasikalbėjau. Priminiau, kad ši šalis labai daug padarė dėl „General Motors“, – pareiškė D. Trumpas žurnalistams, turėdamas omenyje tai, kad 2008 metais bendrovei buvo suteikta valstybės pagalba. – Esu labai nepatenkintas.“

JAV pramonės gamybos atgimimą D. Trumpas laiko vienu iš savo prioritetų ir jis ne kartą kritikavo bendroves, kurios pranešdavo apie gamybos Jungtinėse Valstijose mažinimą. Kartu jis ne kartą žadėjo, kad automobilių gamybos bendrovės Jungtinėse Valstijose statys naujas gamyklas.

Pasak JAV prezidento, „General Motors“ daromas didelis politinis spaudimas, siekiant ją priversti vėl atidaryti gamyklas ir jose pradėti gaminti naujus modelius.

„Jų automobiliai blogai parduodami. Vadinasi, jie pradės gaminti naujus automobilius – esu įsitikinęs, kad jie artimiausiu metu pradės gaminti naujus modelius. Tai atitinka jų interesus“, – pareiškė D. Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius