Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Generalinė prokuratūra aiškinsis, ar „Air Lituanica“ kapitalas formuotas teisėtai

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti išsamų tyrimą dėl bendrovės „Air Lituanica“ kapitalo formavimo teisėtumo.
Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ pradeda skrydžius į Hamburgą
Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ pradeda skrydžius į Hamburgą / „Air Lituanica“ nuotr.

Savivaldybė  prašo prokuratūros ištirti – ar formuojant „Air Lituanica“ įstatinį kapitalą nebuvo pažeisti LR įstatymai bei kiti teisės aktai, reglamentuojantys savivaldybių veiklą ir savivaldybei priklausančio turto naudojimą, disponavimą ir investavimą visuomenės reikmėms, praneša Vilniaus miesto savivaldybė. 

Prokuratūros taip pat  prašoma išnagrinėti, ar teisėti buvo sandėriai, kai lėšas bendrovės „Air Lituanica“ naudai pervesdavo ir įsipareigojimus už šią įmonę prisiimdavo įvairios Savivaldybės įsteigtos įmonės, kurių veiklos pobūdis net nesusijęs su skrydžių bendrove.

„Administracijos nuomone, tokių įsipareigojimų prisiėmimas labai pablogino viešąjį interesą turėjusių tenkinti įmonių finansinę būklę, o sandėriai pažeidė Savivaldybės teises ir pareigas visuomenės ir kreditorių atžvilgiu“, – rašoma pranešime.

Kreipimesi taip pat prašoma išanalizuoti lėšų judėjimą sąskaitose, finansinės apskaitos ir kitus dokumentus – ar teisėtais būdais buvo formuojamas „Air Lituanica“ įstatinis kapitalas ir apyvartinio kapitalo papildymai pervedamomis lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius