Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriau apsipirkti iš anksto: kaip didieji prekybos tinklai dirbs per Velykas?

Tūkstančius darbuotojų įdarbinantys prekybos tinklai leis jiems ramiai atšvęsti pirmąją Velykų dieną - didžioji dauguma parduotuvių balandžio 17 d. bus uždarytos. Šią dieną sutrumpintu laiku dirbs tik vienas didysis prekybos tinklas.
Apsipirkimas
Apsipirkimas / 123RF.com nuotr.

Šiais metais Velykas švęsime balandžio 17-18 dienomis.

Kad prie šventinio stalo netektų panikuoti, greičiausiai reikalingus produktus teks užsipirkti iš anksto – pirmąją Velykų dieną nedirbs didžioji dauguma prekybos tinklams priklausančių parduotuvių.

Prekybos tinklas „Iki“ skelbia, kad Velykų sekmadienį „Iki“ parduotuvės nedirbs, antrąją Velykų dieną, pirmadienį, jos dirbs įprastu grafiku.

„Per didžiąsias metų šventes norime suteikti jiems galimybę pailsėti ir praleisti laiką su šeima, todėl Velykų sekmadienį mūsų tinklo parduotuvės nedirbs. Pirkėjų patogumui, tiek šeštadienį prieš Velykas, tiek antrąją Velykų dieną parduotuvės dirbs kaip įprasta“, – sprendimą aiškino prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Iki“ nuotr./Parduotuvė „Iki“
„Iki“ nuotr./Parduotuvė „Iki“

Prekybos tinklas „Lidl“ balandžio 17-ąją taip pat nedirbs. Sprendimą nedirbti per Velykas „Lidl“ įgyvendins jau penktus metus iš eilės.

Dieną prieš Velykas, balandžio 16-ąją, visos „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu grafiku. Balandžio 18-ąją, antrąją Velykų dieną, visos „Lidl“ parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku.

LIDL nuotr./„Lidl“
LIDL nuotr./„Lidl“

„Nedirbti per didžiąsias metų šventes jau tapo tradicija, kurią tęsiame ir toliau. Apie darbo laiką per Velykas skelbiame iš anksto, kad pirkėjai galėtų planuoti savo pirkinius. Parduotuves jau pasiekė ir velykinis asortimentas, kuris palaipsniui bus pildomas iki pat švenčių. Tikime, kad tai pirkėjams padės lengviau susiplanuoti šventinius pirkinius ir viską įsigyti nepatiriant finansinės įtampos“, – teigė „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai pirmąją Velykų dieną taip pat ilsėsis – balandžio 17 d., sekmadienį, visoje šalyje „Maximos“ parduotuvės nedirbs. Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, parduotuvės dirbs kaip įprastai.

„Maxima“ nuotr./„Maxima“
„Maxima“ nuotr./„Maxima“

„Pastaruosius kelerius metus susiduriame su papildomais iššūkiais, kuriuos sukelia tiek besitęsianti koronaviruso pandemija, tiek karas Ukrainoje. Esame dėkingi savo darbuotojams už jų be galo svarbų kasdienį darbą per visą šį laikotarpį – jie ne tik rūpinasi, kad lentynose nepritrūktų būtiniausių prekių, bet ir pasirūpina parama ukrainiečiams. O pirkėjus kviečiame kuo anksčiau pradėti planuoti šventinius apsipirkimus, kad šv. Velykoms visi pasiruoštume ir patogiai, ir saugiai, t.y. nesibūriuodami parduotuvėse“, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Hyper Norfa“ prekybos centras Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Hyper Norfa“ prekybos centras Vilniuje

Prie šių prekybos tinklų jungiasi ir „Norfa“ – jos parduotuvės įprastu darbo laiku dirbs šeštadienį (iki 20 valandos) ir pirmadienį (nuo 9 valandos), o sekmadienį bus uždarytos.

Tuo tarpu prekybos tinklas „Rimi“ laikysis kitokios politikos. Velykų sekmadienį dalis „Rimi“ parduotuvių dirbs, tačiau jų darbo laikas sutrumpės – jos pirkėjų lauks nuo 10 iki 18 valandos.

Rimi nuotr./Rimi
Rimi nuotr./Rimi

Vilniuje dirbs 7 „Rimi“ parduotuvės: Pilaitėje, Jeruzalėje, Naujojoje Vilnioje, Užupyje, Lazdynuose, Naujamiestyje ir Žirmūnuose. Kaune dirbs 3 parduotuvės: prekybos centre „Savas“, autobusų stotyje ir Baltijos gatvėje. Po vieną „Rimi“ parduotuvę taip pat dirbs Klaipėdoje (PC „Arena“), Šiauliuose (Gegužių g.), Panevėžyje (Klaipėdos g.), Alytuje (Naujoji g.), Mažeikiuose (Žemaitijos g.), Ukmergėje (Vytauto g.), Telšiuose (Plungės g.) ir Palangoje (Malūno g.).

Nors keletą metų iš eilės pirmąją Velykų dieną visos „Rimi“ parduotuvės nedirbo, šiemet nuspręsta dalį jų palikti atviras pirkėjams.

„Atlaisvėjus pandemijos apribojimams, daugiau žmonių šventes saugiai leis didesnėje šeimos apsuptyje, tad ir šventinis stalas šiemet bus gausesnis. Per Velykas norime palikti galimybę patogiai įsigyti trūkstamų ingredientų patiekalams ar tiesiog apsipirkti būsimai savaitei. Be to, kai kurie Lietuvos gyventojai Velykas švenčia kitu metu, tad jiems taip pat svarbu turėti galimybių įsigyti reikalingų prekių“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Pirmadienį, nuo balandžio 18 d., visos tinklo parduotuvės dirbs įprastu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius