-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiais darbdaviais pripažintos penkios Lietuvos įmonės

Geriausius darbdavius pasaulyje renkantis Nyderlandų institutas „Top Employers Institute“ Lietuvoje pirmadienį išskyrė penkias įmones – nuo paslaugų centrų iki prekybos tinklo ir tabako bendrovių.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Nepriklausomas Nyderlandų institutas „Top Employers Institute“ kasmet įmonėms skiria sertifikatus už išskirtinai geras darbo sąlygas.

Lietuvoje šiemet pastebėtos penkios įmonės. Geriausio darbdavio sertifikatą gavo 542 darbuotojus turintis paslaugų centras „Cognizant Technology Solutions Lithuania“, 88 darbuotojus įdarbinęs finansinių paslaugų centras „Dana Lithuania“, 53 parduotuves ir 2022 darbuotojų turintis prekybos tinklas „Lidl Lietuva“, taip pat dvi Lietuvoje atstovybes įkūrusios tabako bendrovės: „JTI Baltic“ (23 darbuotojai) ir „Philip Morris“ koncernui priklausančios įmonės.

Lietuvoje veikia dvi įmonės – „Philip Morris Baltic“ (104 darbuotojai) ir „Philip Morris Lietuva“ (613 darbuotojų).

„Lidl“ nuotr./Atidaryta „Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ nuotr./Atidaryta „Lidl“ parduotuvė

Vertino pagal 400 kriterijų

Kaip teigiama „Philip Morris Baltic“ pranešime spaudai, Lietuvoje veikiančioms įmonėms „Philip Morris Baltic“ ir „Philip Morris Lietuva“ „Top Employers Institute“ geriausio darbdavio sertifikatas suteiktas jau septintą kartą iš eilės.

Prestižinį apdovanojimą įmonės pelnė už žmogiškųjų išteklių meistriškumą, pažangą gerinant darbo sąlygas ir t. t. Viena iš naujausių įmonės įdiegtų iniciatyvų, siekiant padėti darbuotojams derinti šeimos ir profesinius siekius – „Laimingų tėvų“ (angl. Happy parents) programa, kuri po vaiko priežiūros atostogų grįžusiems tėvams pirmą mėnesį suteikia galimybę dirbti lanksčiu darbo grafiku ir tik pusę darbo laiko, paliekant pilną darbo užmokestį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Motinystė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Motinystė

O Lietuvoje atstovybę turinti tabako bendrovė „Japan Tobacco International“ teigia, kad septintus metus iš eilės geriausiu darbdaviu pripažinta dėl išskirtinio įvairovės ir lygybės skatinimo.

UAB „JTI Baltic“ vadovė Olesja Flores pranešime spaudai taip pat mini šiemet kompanijoje pradėtą įgyvendinti naują iniciatyvą dėl tėvystės ar motinystės atostogų.

„Nuo šių metų sausio 1 dienos darbuotojai visame pasaulyje gauna 20 savaičių pilnai apmokamas tėvystės atostogas. Neskirstome savo darbuotojų pagal jų gyvenimo pasirinkimus. Įmonei nėra svarbus darbuotojo šeimos statusas, seksualinė orientacija ar tėvystės forma (surogatinė ar įsivaikinimas)“, – teigia O.Flores.

O „JTI Baltic“ korporatyvinių ryšių ir komunikacijos vadovas Renaldas Vaisbrodas priduria, kad trečius metus iš eilės įmonė įgyja „Equal salary“ (liet. Vienodo atlyginimo) sertifikavimą.

„Esame pripažinti ir LGBT+ bendruomenei atvira ir įtrauki įmonė“, – priduria jis.

Audituojamos įmonės atsakydamos į 400 klausimų turėjo atskleisti, kaip pasižymėjo šešiais žmogiškųjų išteklių aspektais. Jie apėmė verslo ir žmogiškųjų išteklių strategiją, darbo aplinką ir pokyčius, darbdavio prekės ženklo kūrimą bei talentų pritraukimą, darbuotojų mokymąsi ir tobulėjimą, darbuotojų gerovę, įtraukimą bei pripažinimą, vertybes bei etiką. Vertinimo metu atsižvelgta į sertifikuojamų įmonių pažangą per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius