Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: „Gargždų mida“ įsitvirtina Čekijoje

Šiemet su didesniais produkcijos kiekiais į Čekiją įžengusi bituminių stogo dangų ir bituminių hidroizoliacinių medžiagų gamybos įmonė „Gargždų mida“ džiaugiasi sėkmingu sprendimu – užėmusi gamybą sustabdžiusios bendrovės vietą į šią šalį įmonė jau eksportuoja daugiau nei trečdalį Gargžduose pagaminamų produktų.
Pavadinimas
Pavadinimas

Suskubusi užimti bemaž prieš metus uždarytos vienos Čekijos bituminių stogo dangų gamyklos rinką, šiandien „Gargždų mida“ į Čekiją išveža apie 35 proc. produkcijos. Didžiausią paklausą čia turi labiau gyvenamajai statybai skirtos bituminės čerpės, rašo „Verslo žinios“.

„Didžiąją dalį čerpių Čekijoje tiekiame prekybos tinklams, nes bituminės čerpės daugiau mažmeninis produktas. Čekai šiuo metu, gal turėdami daugiau laisvesnio laiko ir išnaudodami žemesnes kainas, atnaujina savo būstus, keičia stogus“, – teigia „Gargždų midos“ generalinis direktorius Jonas Dromantas.

Apie 12 mln. kv. metrų produkcijos šiemet planuojanti pagaminti bendrovė išlaikys pernykštę čerpių apimtį, tačiau ritininių, daugiausia pramoninei statybai ir Lietuvos rinkai skirtų stogo dangų gamyba krito apie 50–60 proc.

Šiemet vieną liniją iš dviejų uždariusi, ateinančių metų pradžioje įmonė planuoja ją vėl laikinai paleisti. Metų pradžioje dėl sunkmečio atsargų „Gargždų mida“ nesukaupė ir vasarą pritrūko produkcijos.

Šiemet įmonė prognozuoja iki 25 proc. mažesnę bendrą apyvartą, tačiau sako, kad skųstis sunkmečiu negali. Kitąmet planuojama efektyvinti gamybos liniją, kad būtų mažesnės sąnaudos ir didesnė gamybos apimtis, numatoma patobulinti gaminius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius