-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geronomika. „Prisma“ valdančios grupės 2009 m. pardavimai Baltijos šalyse ir Rusijoje augo daugiau nei 7 proc.

Vilniuje įsikūrusį didcentrį „Prisma“ valdančiai Suomijos įmonių grupei „S Group“ priklausančių prekybos tinklų pardavimai 2009 metais sudarė 7,053 mlrd. eurų ir buvo 5,5 proc. didesni nei 2008 metais.
Pavadinimas
Pavadinimas

Lyginamuoju laikotarpiu mažmeninė grupės prekyba už Suomijos ribų – Baltijos šalyse ir Rusijoje – augo 7,1 proc. ir siekė 232,4 mln. eurų.

„Geri grupės rezultatai rodo, kad tiek suomiai, tiek kaimyninių šalių gyventojai ir krizės metu pasitiki „S Group“ priklausančiomis prekybos vietomis, tarp kurių – ir „Prisma“ didcentris Vilniuje. Jo pardavimai taip pat prisidėjo prie teigiamų grupės mažmeninės prekybos tendencijų“, – sako UAB „Prisma LT“ generalinė direktorė Anu Huuska.

Pasak jos, už Suomijos ribų veikiančių „Prisma“ parduotuvių rezultatai geresni nei tikėtasi. Grupę valdančios SOK korporacijos pajamos Baltijos šalyse ir Rusijoje praėjusiais metais augo 9,1 proc., iki 201 mln. eurų.

Praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje Lietuvos sostinėje duris atvėręs didcentris „Prisma“ – vienas iš keturių 2009-aisiais už Suomijos ribų „S Group“ atidarytų šio tinklo prekybos centrų: dar vienas atidarytas Rygoje, du – Sankt Peterburge. Šiais metais „S Group“ ketina atidaryti 3 „Prisma“ didcentrius Baltijos šalyse: du Estijoje, Tartu ir Narva miestuose, bei Lietuvoje, Kaune.

Be „Prisma“ prekybos tinklo Suomijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Rusijoje, „S Group“ taip pat valdo „S-Market“, „Sale“, „Alepa“ ir „Kodin Terra“ prekybos tinklus bei kitas mažmeninės prekybos įmones.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius