Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: Ūkio bankas ir šiemet prisidės prie LNK „Gerumo dienos“

Ūkio bankas šiemet, kaip ir pernai, nusprendė prisidėti prie tradicinės LNK labdaros akcijos „Gerumo diena“. Jau antrus metus iš eilės ši diena bus skirta kovai su vėžiu.
Telemaratono „Gerumo diena“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė
Telemaratono „Gerumo diena“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė / LNK nuotr.

Palaikydamas šią iniciatyvą Ūkio bankas sudarė galimybę savo klientams paaukoti lėšų pasinaudojant internetinės bankininkystės sistema Eta banku bei įnešant grynųjų pinigų visuose banko filialuose bei klientų aptarnavimo skyriuose, teigiama išplatintame pranešime.

Jau septintą kartą vyksiantis vienas didžiausių Lietuvoje telemaratonų šiais metais organizuojamas kovo 22 d. Bus siekiama padėti Vilniaus universiteto Onkologijos institutui, kuriam šiuo metu labiausiai trūksta modernaus ultragarso aparato, kainuojančio apie 800 tūkst. Lt.

Ūkio banko klientai paaukoti „Gerumo dienos“ projektui galės nuo kovo 16 iki kovo 23 dienos.

„Mums garbė prisidėti prie šio kilnaus tikslo. Džiugu, kad dosniai Lietuvos gyventojų aukojami pinigai padeda gydymo įstaigoms apsirūpinti reikalingiausia įranga. Siekdami palengvinti pinigų paaukojimo procesus, savo klientams sudarėme kiek įmanoma patogesnes sąlygas aukoti internetu ar atėjus į banko skyrių. Kviečiame Lietuvos žmones aktyviai prisidėti prie šios kilnios akcijos", – sakė Ūkio banko Valdybos pirmininkė Edita Karpavičienė.

Praėjusiais metais per „Gerumo dieną“ surinkta net 1,6 mln. litų aukų. Už šias lėšas Vilniaus universiteto Onkologijos institute atidaryti du moderniausios krūtų diagnostikos įrangos kabinetai Baltijos šalyse. Už paaukotas lėšas Kauno medicinos universiteto klinikos įsigijo HDTV standarto gastroskopą, pediatrinį ir suaugusiųjų kolonoskopus.

Pinigus „Gerumo dienai“ galima aukoti keliais būdais: prisijungus prie Eta banko ir iš anksto parengtoje mokėjimo formoje įrašius norimą aukoti sumą. Prie akcijos prisidėti galima ir įnešant grynuosius pinigus į paramos gavėjo sąskaitą bet kuriame Ūkio banko filiale arba skyriuje, taip pat įrašius norimą paaukoti sumą LNK tinklalapyje ir, pasirinkus atsiskaitymą per Ūkio banką.

„Smagu, kad prie akcijos antrus metus iš eilės sutiko prisidėti ir Ūkio bankas. Tikimės, kad banko sudarytos palankios aukojimo sąlygos, leidžiančios pervesti pinigus į akcijos sąskaitą neišeinant iš namų ar biuro, leis surinkti daugiau aukų bei tokiu būdu išgelbėti daugiau gyvybių“, – sakė LNK „Gerumo dienos“ prodiuserė Laura Paukštė.

LNK „Gerumo diena“ organizuojama nuo 2003 metų. Viso per šešias labdaros akcijas žiūrovai suaukojo 6,5 mln. litų, kurie buvo skirti kovai su vėžiu, neišnešiotiems naujagimiams, cerebriniu paralyžiumi sergantiems vaikams ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius