-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: Veiklą pradėjo pirmoji specializuota NT analizės bendrovė „Redos“

Nepaisant nekilnojamojo turto (NT) rinkos sąstingio, Lietuvoje įkurta nauja NT bendrovė „Redos“. Tai pirmoji šalyje specializuotas NT analizės bei konsultacijų paslaugas teiksianti įmonė. Kaip teigia jos steigėjai, sudėtinga situacija NT rinkoje tik sustiprino analitinių paslaugų poreikį, o esamos pasiūlos nepakanka dar ir dėl to, kad šiai paslaugų krypčiai menką dėmesį skyrė didžiosios NT agentūros.
Pavadinimas
Pavadinimas

„Kaip rodo kitų valstybių praktika, analitines NT paslaugas siūlančios įmonės paprastai iškildavo būtent sunkmečiu, nes atsirasdavo poreikis pirmiausia įsigilinti į situaciją, potencialių vartotojų poreikius ir lūkesčius, o tik tuomet vystyti naujus NT projektus. Laikotarpiu, kai rinka auga lėtai ar net traukiasi, nepakanka tiesiog turėti NT objektą, reikia žinoti, ką geriausia su juo daryti“, – „Redos“ įsteigimo priežastis aiškina bendrovės direktorius Mindaugas Juodviršis.

Jo teigimu, didžioji dalis Lietuvos rinkoje veikusių NT agentūrų dėl pernelyg didelės koncentracijos į kitas veiklos sritis arba apskritai neįkūrė analitinių padalinių, arba nesugebėjo jų tinkamai išvystyti. Tad šiuo metu rinkoje jaučiamas profesionalių tokio tipo paslaugų trūkumas. Tą patvirtina ir tai, jog vos veiklą pradėjusi „Redos“ jau turi ne vieną stambų užsakovą, disponuojantį dideliais NT resursais.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, „Redos“ branduolį sudarys kvalifikuoti NT specialistai, dirbę didžiausių šalies NT agentūrų analizės bei konsultacijų skyriuose. Bendrovė teikdama paslaugas naudos unikalius analitinius įrankius, pavyzdžiui, NT likvidumo duomenų bazę, kurios analogų Lietuvos rinkoje kol kas nėra. Ši duomenų bazė leis stebėti rinkos situaciją ir prognozuoti atskirų NT projektų sėkmę.

Anot M.Juodviršio, šiuo metu didžiausias klausimas kylantis NT rinkos žaidėjams – ką daryti su nelikvidžiu, sunkiai realizuojamu nekilnojamuoju turtu: kokia linkme vystyti projektus, kaip rasti pirkėjus ir pan. „Redos“ kaip tik ir orientuojasi į šį klientų segmentą, kuris apima NT vystytojus, užsienio investuotojus, bankus ir kitus interesantus, kuriuos domina pirminės rinkos aktyvumas ar analizė.

Ateityje „Redos“ planuoja plėsti veiklą ir į kitas Baltijos šalis – Latviją bei Estiją – ir ilgalaikėje perspektyvoje tapti didžiausia pirminės NT rinkos tyrimų kompanija šiame regione.

Tarp svarbiausių „Redos“ siūlomų paslaugų – išsami pirminės NT rinkos analizė įvairiais pjūviais (analizės, apžvalgos, kainų lygio tyrimai), konsultacijos ir NT projektų valdymas – projektų analizės, galimybių studijos, koncepcijų rengimas, finansavimo paieška, pardavimų organizavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius