-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. „airBaltic“ balandį skraidino 20 proc. daugiau keleivių

Praėjusį mėnesį didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“ per Vilniaus bei Rygos oro uostus skraidino 217,5 tūkst. žmonių – tai penktadaliu daugiau nei tuo pačiu metu pernai.
Pavadinimas
Pavadinimas

 Tuo tarpu skrydžių balandį buvo atlikta 2 proc. mažiau – oro bendrovės lėktuvai kilo ir leidosi abiejuose oro uostuose 3687 kartus, pernai tuo pačiu metu – 3778.

„airBaltic“ viceprezidento ir atstovybės Lietuvoje generalinio direktoriaus Tado Vizgirdos teigimu, lėktuvų užpildymas palaipsniui auga, o tai teigiamas ženklas veiklos perspektyvai. „Lėktuvai, kylantys iš abiejų oro uostų, buvo užpildyti 65 proc. – 11 proc. daugiau nei praėjusių metų balandį. Lietuvos rodiklis ūgtelėjo 7 proc. ir sudarė 62 proc. Reisų užpildymas iš Palangos oro uosto viršija planus, o tai rodo, kad mūsų strategija – sujungti Vakarų Lietuvą su Europa – pasitvirtino. Artėjant vasarai ir atostogų laikotarpiui, tikimės sulaukti dar didesnio keleivių srauto“, – sakė T. Vizgirda.

Oro bendrovė balandžio mėn. iš Vilniaus oro uosto skrido 260 kartų ir skraidino 13,2 tūkst. keleivių. Iš viso šiemet skrydžių skaičius Lietuvos rinkoje sudarė 1296, o oro bendrovės paslaugomis naudojosi 64,5 tūkst. žmonių.

Balandį „airBaltic“ vėl pasiekė aukštą skrydžių punktualumo rodiklį – oro bendrovės lėktuvai 93 skrydžius iš šimto atliko numatytu metu arba ne ilgesniu kaip 15 minučių uždelsimu (punktualumo rodiklis – 93,1 proc.). 

Per pirmą šių metų ketvirtį „airBaltic“ paslaugomis naudojosi iš viso 717,7 tūkst. keleivių – 11 proc. daugiau nei tuo pačiu metu 2008 m., kai keleivių skaičius sudarė 648,1 tūkstančių. Oro bendrovė šiemet atliko 13 348 skrydžius – 1 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Per keturis mėnesius „airBaltic“ lėktuvai buvo užpildyti vidutiniškai 62 proc. – 8 proc. daugiau nei pernai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius