Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. Medicinos banko pirmojo pusmečio pelnas – 1,82 mln. Lt

UAB Medicinos bankas pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 1,82 mln. litų neaudituoto grynojo pelno.
Pavadinimas
Pavadinimas

Banko turtas šių metų birželio 30 d. sudarė 766,45 mln. litų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Pirmąjį pusmetį didėjo komisinių pajamos iš klientų operacijų, valiutos keitimo bei mokesčių priėmimo, ūgtelėjo banko aktyvai ir paskolų portfelis“, – sako Kęstutis Olšauskas, Medicinos banko administracijos vadovas.

Banko paskolų portfelis š. m. birželio 30 d. sudarė 495,17 mln. litų, palyginti su 474,418 mln. litų šių metų pradžioje.

Medicinos bankas laimėjo Ūkio ministerijos bei UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) skelbtus konkursus suteikti pagalbą smulkiajam verslui.

Liepos pradžioje bankas pasirašė sutartį su INVEGA ir įgijo teisę teikiant kreditus naudotis Atviro kreditų fondo (AKF), kuriame sukaupta 100 mln. litų, lėšomis.

„Laimėti konkursai ir su INVEGA pasirašytos sutartys išplečia mūsų galimybes suteikti finansinę paramą smulkioms ir vidutinėms įmonėms verslui plėtoti“, – sako p. Olšauskas.

Pirmąjį šių metų pusmetį klientų indėliai ir akredityvai banke išaugo 4,44 proc. – iki 538,79 mln. litų, palyginti su analogišku laikotarpiu pernai, kai jie sudarė 515,9 mln. litų. Indėlininkų skaičius nuo metų pradžios padidėjo 7,9 proc.

Medicinos bankas vykdė ir vykdo visus riziką ribojančius rodiklius. Banko kapitalo pakankamumas yra didesnis nei 20 proc., o likvidumas – per 60 proc. Lietuvos banko nustatyti normatyvai reikalauja, kad bankų kapitalo pakankamumas būtų ne mažesnis nei 8 proc., o likvidumas – ne mažiau nei 30 proc.

Šiuo metu Medicinos bankui priklauso 44 klientų aptarnavimo skyriai, 10 filialų ir 39 valiutos keityklos.

Didžiausias Medicinos banko akcininkas – Saulius Karosas, kartu su dabar jam tiesiogiai priklausančia bendrove „Western Petroleum Limited“ valdantis 97,64 proc. banko akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius