-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. Pieno gamintojai jau kuriasi parduotuvėse

Ūkininkai, kuriems įgriso su perdirbėjais kovoti dėl didesnių kainų, pamažu žengia į prekybos centrus. Parduotuvėse jie pradėjo pirkėjams siūlyti šviežio pieno.
Pienas
Pienas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nors buvo abejojančių, ar prekybininkai įsileis potencialius konkurentus – parduotuvėse taip pat parduodamas pienas, tik iš perdirbėjų, – ledai jau pajudėjo: Vilniuje, Panevėžyje bei Utenoje jau galima įsigyti šviežio pieno, praneša „Lietuvos rytas“.

Panevėžio rajone ūkininkaujantis Laisvūnas Valikonis, aplenkdamas pieno supirkėjus, prekybos centre „Maxima“ pradėjo pardavinėti savo ūkyje primelžtą pieną. L.Valikonis 1 litrą 4,2 proc. riebumo šviežio nepasterizuoto pieno parduoda už 2 litus.

Parduotuvės „Maxima“ vestibiulyje pastatytas itališkas ūkininko įrenginys, primenantis didelį buitinį šaldytuvą. Jo durelės atsidaro tik tada, kai į specialią kiaurymę įmeti pinigų ir pirštu palieti nedidelį ekranėlį. Į nišą pastatytas plastikinis butelis kaipmat prisipildo gelsvo atšaldyto pieno.

Įrenginys ūkininkui kainavo beveik 60 tūkst. litų. Ūkininkas tikisi, kad įsisiūbavus prekybai kasdien  pavyks parduoti iki 1,5 tonos pieno. Tiek primelžiama iš jo ūkyje auginamų 85 karvių. Naujų prekybos būdų L.Valikonis pradėjo ieškoti, kai prasidėjus krizei superkamo pieno kaina nuo 1,20 lito krito iki 70 centų.

Vilniečius pirmasis pradžiugino prekybos tinklas „Iki“. Jam priklausančioje parduotuvėje Buivydiškių gatvėje nuo trečiadienio pieną pardavinėja ūkininkas iš Trakų rajono Valerijanas Jusionis. Jo vadovaujama žemės ūkio bendrovė turi 178 karves, praneša „Lietuvos rytas“. Čia litras pieno irgi kainuoja 2 litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius