-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ iš investicinės veiklos uždirbo 563 tūkst. Lt pelno

Per pirmus tris šių metų mėnesius draudimo bendrovė „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ uždirbo 563 tūkst. Lt pelno – tai yra tris kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Sėkmingus veiklos rezultatus lėmė išaugęs terminuotų indėlių ir obligacijų pelningumas ir sumažėjusi akcijų portfelio dalis bendrose investicijose.
Piniginė
Piniginė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinio direktoriaus Daniaus Valterio, dabartinis finansinis laikotarpis po nuosmukio parodė pokytį – investicinių krypčių vertės kilo, o tai lėmė geri įmonių pirmojo ketvirčio finansiniai rezultatai, kurie įnešė į finansų rinkas optimizmo. „Jei sausis ir vasaris nepasižymėjo dideliu augimu, tai kovą ir balandį rinkose buvo stebimas atsitiesimas. Šie rezultatai buvo geresni nei prognozuota ir tai lėmė visų investicinių krypčių pelningumo augimą“, – teigė D.Valteris.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, kovo-balandžio mėnesiais ženkliai išaugo visų 11 „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ valdomų investicinių krypčių pelningumas. Kovą labiausiai augo ir greičiausiai atsitiesė Besivystančio pasaulio akcijų kryptis (8,13 proc.), Brazilijos, Rusijos, Indijos ir Kinijos (BRIK) kryptis ( 7,62 proc.) ir Besivystančios Europos akcijų kryptis (7,3 proc.).

Balandžio mėnesį pelningiausios buvo Vakarų Europos akcijų kryptis (17,92 proc.), Besivystančios Europos akcijų kryptis (17,51 proc.) ir BRIK kryptis (17,02 proc.).

„Teigiamas pokytis akcijų rinkose dar kartą įrodo, kad šiuo metu neverta nutraukti sudarytų investicinio gyvybės draudimo sutarčių. Reikia pripažinti, kad praėjusiais metais investicinis gyvybės draudimas patyrė didelius nuostolius, tačiau jau šiuo metu daliai sutarčių pavyko atstatyti 20 proc. prarastų pinigų“, – pabrėžė D.Valteris.

Pagal bendrą galiojančių gyvybės draudimo sutarčių skaičių „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ užima 14 proc. rinkos.

Pasak D.Valterio, šalia populiariausio gyvybės draudimo produkto – investicinio gyvybės draudimo, vis didesnę „PZU gyvybės draudimas“ portfelio dalį užima tradiciniai kaupiamieji gyvybės draudimo produktai (ypač „Garantija Plius“), kurie ateityje turėtų būti dar populiaresni, nes jų išmokos nėra susijusios su investavimo veikla ir jos sėkmingumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius