Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. SEB banko grupės pensijų fondai pasipildė 39 mln. litų

Didžiausio Lietuvoje SEB banko grupės bendrovės „SEB investicijų valdymas“ valdomus antros pakopos pensijų fondus „SEB pensija“ pasiekė dar 39 mln. litų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Į konservatyvaus investavimo pensijų fondą „SEB pensija 1“ pervesta 6,6 mln. litų, į vidutinės akcijų dalies fondą „SEB pensija 2“ – 27,9 mln. litų, o į didelės akcijų dalies fondą „SEB pensija 3“ – 5 mln. litų. Fondas „SEB pensija 2“ lieka didžiausias šalies pensijų fondas pagal dalyvių skaičių ir valdomą turtą. Jį pasirinko 175 tūkstančiai dalyvių, fondo valdomas turtas yra 683,9 mln. litų.

Investicinė „SEB pensija 2“ ir „SEB pensija 3“ fondų grąža nuo metų pradžios buvo didesnė už tokios pat akcijų dalies pensijų fondų vidurkį rinkoje – šie SEB pensijų fondai uždirbo 18,87 proc. ir 23,87 procento, o „SEB pensija 1“ fondo grąža nuo metų pradžios buvo 4,79 procento.

„Dabartiniai akcijų turinčių fondų veiklos rezultatai patvirtina, kad geriausias laikas investuoti yra po užsitęsusios recesijos. Nepaisant šiemet rinkose vyravusių ilgalaikių ir negatyvių svyravimų, šiandien šių pensijų fondų dalyviai jau gali ramiau atsikvėpti ir skaičiuoja nuo metų pradžios gerokai išaugusias savo investicijas“ – sakė „SEB investicijų valdymo“ generalinis direktorius Jonas Iržikevičius.

Bendrovės antros pakopos pensijų fonduose nuo 2003 metų pensijas jau kaupia daugiau kaip 253 tūkst. Lietuvos dirbančiųjų. Fonduose „SEB pensija“ jie sukaupė daugiau kaip 946 mln. litų.

„SEB investicijų valdymas“ priklauso SEB grupės investicijų fondų valdytojų „SEB Wealth Managemet“ komandai ir yra pirmoji Lietuvoje banko įsteigta investicijų valdymo bendrovė. Ji teikia investicijų valdymo paslaugas privatiems ir verslo klientams, finansų institucijoms, valdo investicijų ir pensijų fondus. Bendrovė valdo tris antros pakopos pensijų fondus „SEB pensija“, du trečios pakopos „SEB pensija plius“ ir keturis investicijų fondus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius