Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Geronomika. „Topo centras“ gyventojams mokės už seną buitinę techniką

Buitinės technikos ir elektronikos pardavimo lyderis Lietuvoje „Topo centras“ visuomenei pristatė projektą, kurio metu iš gyventojų nemokamai bus surenkama sena buitinė technika. Be to, kiekvienas jų dovanų dar gaus iki 100 Lt vertės kuponą.
Pavadinimas
Pavadinimas

Tai visoje Lietuvoje vykstantis ilgalaikis projektas, kuriuo norima skatinti žmones pasirūpinti savo švaresne ir saugesne aplinka, teigiama išplatintame pranešime.

Pasak akciją pristačiusio „Topo grupės“ valdybos pirmininko Aurelijaus Rusteikos, svarbu, kad sena buitinė technika nesimėtytų pakelėse, o iš jos sklindančios kenksmingos medžiagos neterštų mūsų oro. Esant sudėtingai ekonominei situacijai valstybėje, verslas ateina į pagalbą ir siūlo kartu pasirūpinti, kad miestuose ir miesteliuose neliktų nelegalių šiukšlynų.

Norint pasinaudoti projekto teikiamomis galimybėmis reikia, kad žmonės skambintų nemokamu telefonu 8 800 60 200 ir užsiregistruotų. Tuomet suderinamas abiem pusėms priimtinas laikas, o atvykęs „Topo centro“ vairuotojas paima seną buitinę techniką ir padovanoja iki 100 Lt vertės kuponą (atitinkamai, kokią techniką paėmė). Brangiausiai įvertinami šaldytuvai, šaldikliai, televizoriai, skalbyklės, viryklės, indaplovės ir pan.

Tikimasi, kad šis projektas sulauks didelio gyventojų aktyvumo. Pastebėta, kad sudarius kone idealias sąlygas žmonėms atiduoti seną techniką, jie linkę tuo pasinaudoti. Todėl nors projektas tik prasidėjo, pirmieji aktyvumo požymiai leidžia prognozuoti, kad greitai bus peržengta 150 tonų riba, o metų pabaigoje bus surinkta apie 1000 tonų senos buitinės technikos.

Pagal Europos Sąjungos standartus Lietuva yra įsipareigojusi, kad nuo 2008-ųjų kasmet vienam šalies gyventojui bus surinkta ir perdirbta 4 kilogramai elektros ir elektroninės įrangos atliekų. Norint įvykdyti šį reikalavimą, per metus reikia perdirbti maždaug 13,5 tūkst. tonų atliekų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius