-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geronomika. „Topo centras“ gyventojams mokės už seną buitinę techniką

Buitinės technikos ir elektronikos pardavimų lyderis Lietuvoje „Topo centras“ visuomenei pristatė projektą, kurio metu iš gyventojų nemokamai bus surenkama sena buitinė technika. Be to, kiekvienas jų dovanų dar gaus iki 100 lt. vertės kuponą. Tai visoje Lietuvoje vykstantis ilgalaikis projektas, kuriuo norima skatinti žmones pasirūpinti savo švaresne ir saugesne aplinka.
Pavadinimas
Pavadinimas

Buitinės technikos ir elektronikos pardavimų lyderis Lietuvoje „Topo centras" visuomenei pristatė projektą, kurio metu iš gyventojų nemokamai bus surenkama sena buitinė technika. Be to, kiekvienas jų dovanų dar gaus iki 100 lt. vertės kuponą. Tai visoje Lietuvoje vykstantis ilgalaikis projektas, kuriuo norima skatinti žmones pasirūpinti savo švaresne ir saugesne aplinka.

VIDEO: Ką daryti su sena buitine technika?

Pasak akciją pristačiusio „Topo grupės" valdybos pirmininko Aurelijaus Rusteikos, svarbu, kad sena buitinė technika nesimėtytų pakelėse, o iš jos sklindančios kenksmingos medžiagos - neterštų mūsų oro. Esant sudėtingai ekonominei situacijai valstybėje, verslas ateina į pagalbą ir siūlo kartu pasirūpinti, kad miestuose ir miesteliuose nebeliktų nelegalių šiukšlynų.

Norint pasinaudoti projekto teikiamomis galimybėmis, reikia, kad žmonės skambintų nemokamu telefonu 8 800 60 200 ir užsiregistruotų. Tuomet suderinamas abiems pusėms priimtinas laikas, o atvykęs „Topo centro" vairuotojas pats paima seną buitinę techniką ir padovanoja iki 100 lt. vertės kuponą (atitinkamai, kokią techniką paėmė). Brangiausiai įvertinami šaldytuvai, šaldikliai, televizoriai, skalbyklės, viryklės, indaplovės ir pan.

Tikimasi, kad šis projektas sulauks didelio gyventojų aktyvumo. Pastebėta, kad, sudarius kone idealias sąlygas žmonėms atiduoti savo seną techniką, jie linkę tuo pasinaudoti. Todėl, nors projektas tik prasidėjo, pirmieji aktyvumo požymiai leidžia prognozuoti, kad greitai bus peržengta 150 tonų riba, o metų pabaigoje bus surinkta maždaug 1000 tonų senos buitinės technikos.

Pagal Europos Sąjungos standartus Lietuva yra įsipareigojusi, kad nuo 2008-ųjų kasmet vienam šalies gyventojui bus surinkta ir perdirbta 4 kg. elektros ir elektroninės įrangos atliekų. Norint įvykdyti šį reikalavimą, per metus reikia perdirbti maždaug 13,5 tūkst. t. atliekų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius