-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. Ūkininkai Joninių proga vaišins keptu paršeliu

Jau mėnesį veikianti „Centrinė ūkininkų prekyvietė“ savo lankytojams siūlo ne tik natūralius ir nebrangius produktus, bet ir kviečia kartu paminėti šventes. Birželio 23-24 dieną, įprastu prekyvietės darbo laiku (nuo 9 iki 19 val.) visi vilniečiai kviečiami kartu pasitikti Jonines ir paragauti specialiai šventei paruoštų patiekalų ir gėrimų.
Mieste gaivinami ūkininkų turgeliai, kuriuose ekologiška produkcija bus prekiaujama iš automobilių.
Mieste gaivinami ūkininkų turgeliai, kuriuose ekologiška produkcija bus prekiaujama iš automobilių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gegužės pabaigoje atidaryta prekyvietė kasdien sulaukia jau nuolatiniais tapusių ir naujų lankytojų, todėl jos organizatoriai nusprendė ir vieną gražiausių vasaros švenčių paminėti kartu su pirkėjais.

Antradienį ir trečiadienį Ukmergės gatvėje, priešais „Maxima“, „SBA“ ir „AUDI“ prekybos centrus įsikūrusioje ūkininkų prekybos erdvėje netrūks vasariškos nuotaikos ir gardžių patiekalų. Organizatoriai pasakoja, kad specialiai šiai šventei jau raugiama Joninių gira, kuria galės mėgautis kiekvienas natūralių produktų gerbėjas. O kiekvienas vardines švenčiantis Jonas ir Janina bus vaišinami ypatingu šventiniu patiekalu – pačioje prekyvietėje ant iešmo kepamu paršeliu. Šventės rengėjai žada, kad sudėtingą kepimo procesą galės stebėti visi lankytojai.

Prekyvietės įkūrėjas ir natūralaus ūkio šalininkas ūkininkas Mykolas Čiplys tikina, kad paršelio užteks visiems norintiems, be to, pirkėjai galės šventės dienomis įsigyti visų natūraliai išaugintų produktų, kuriais čia prekiaujama tradiciškai kiekvieną dieną.

„Joninės yra pati lietuviškiausia šventė. Mūsų prekyvietė taip pat simbolizuoja tikrą, natūralų lietuvišką ūkį, kuriame derlius nuimamas rankomis, viskas auga savame sode ar darže. Taigi, ir pačias Jonines derėtų švęsti tradiciškai, be dirbtinės komercijos, prisiminti autentiškus lietuviškus patiekalus ir gėrimus. Mes visa tai atvežame visai šalia Jūsų namų“, – į lietuviškas Jonines vilniečius kviečia ūkininkas Mykolas iš Panevėžio.

Kuo papildomai lankytojus sugalvos nustebinti savo produkcija prekiaujantys ūkininkai, organizatoriai negali prognozuoti, bet tikina, kad šventine nuotaika jau dabar užsikrėtę visi prekiautojai ir nekantriai laukia ne tik Jonų ir Janinų, bet visų vilniečių, kurie neabejingi šviežiai lietuviškai produkcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius