-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. „Vičiūnų“ eksportas išaugo 20 proc.

„Vičiūnų“ įmonių grupei priklausančios UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, vienos didžiausių Lietuvoje bendrovės gaminančios ir prekiaujančios surimi produkcija, eksportas į Europos šalis š.m. sausio-vasario mėn. išaugo 20 proc.
Pavadinimas
Pavadinimas

„Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio teigimu, eksporto augimas siejamas su praėjusių metų paskutinį ketvirtį pradėtu vykdyti pardavimo strategijos pertvarkymu, kuriuo buvo siekiama sumažinti galimas ekonominio nuosmukio pasekmes bendrovės surimi produktų eksportui.

„Siekiant ne tik stabilizuoti, bet ir didinti produkcijos eksporto apimtis, buvo atlikti tam tikri produktų krepšelio paketimai bei peržiūrėtos ir dabartinei ekonominei situacijai pritaikytos bendrovės pardavimo strategijos, o rezultatai parodė, jog veiklą vykdome teisinga kryptimi“, - sako V. Matijošaitis.

Anot jo, pardavimų augimui įtakos turėjo ne tik bendrovės veiklos pokyčiai, bet ir procesai šalies bei užsienio rinkose.

„Toks augimo rezultatas yra pasiektas įmonės administracijos, darbininkų ir profsąjungos bendrų pastangų dėka. Tačiau reikia pripažinti, kad įmonės pardavimus taip pat įtakoja ir tam tikti išorės aplinkos faktoriai“, - sako V. Matijošaitis.

Jo teigimu, bendrovės produkcijos eksporto apimtys ir toliau auga – š.m. vasario mėn. buvo eksportuota 6 proc. daugiau produkcijos nei sausį, o kovo mėn. planuojamas 20 proc. eksporto augimas.

„Sieksime išlaikyti nuoseklią eksporto augimo tendenciją bei pasiekti planuotas pardavimų apimtis, o taip pat neatmetame galimybės, jog jos bus viršytos“, -  teigia „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas.

1994 m. įkurta, „Vičiūnų“ įmonių grupei priklausanti, UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ yra viena didžiausių surimi (krabų lazdelės, krabų mėsa, baitai, čanksai, krabų žnyplės ir kt.) produkcijos gamintojų ir eksportuotojų Lietuvoje. 85 proc. įmonės pagamintos produkcijos eksportuojama į Vakarų ir Centrinės Europos šalis. Įmonėje dirba 1450 darbuotojų.

Lietuvoje veikiančios „Vičiūnų“ grupės įmonės į LR biudžetą 2008 m. sumokėjo beveik 80 mln. litų mokesčių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius