-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. „Vičiūnų“ įmonės eksportavo daugiausiai

Gegužės 8 d. „Vičiūnų“ įmonių grupei priklausančios įmonės UAB „Plungės kooperatinė prekyba“ ir UAB „Vičiūnai ir partneriai“ už didžiausius pasiekimus eksporto srityje buvo išrinktos „Lietuvos metų eksportuotojas 2008“ konkurso nugalėtojomis. Įmonės praėjusiais metais eksportavo produkcijos už 379, 28 mln. litų.
Pavadinimas
Pavadinimas

„Šis apdovanojimas yra itin svarbus įvertinimas, įtvirtinantis mūsų, kaip Lietuvos žuvies produktų gamybos ir pardavimo rinkos lyderių, pozicijas bei skatinantis toliau kurti naują produkciją ir aktyviai didinti eksporto apimtis“, – teigia „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

„Vičiūnų“ įmonės nugalėtojomis buvo išrinktos didelių, 250 ir daugiau darbuotojų turinčių, įmonių kategorijoje.

UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, daugiau nei 10 metų gaminanti ir parduodanti krabų lazdeles ir kitus surimi produktus, jau antrus metus iš eilės išrenkama „Lietuvos metų eksportuotoju“. 2008 m. įmonės eksportuojamų produktų vertė sudarė 296,60 mln. Lt., t.y. apie 10 proc. daugiau nei 2007 m. Net 85 proc. įmonės pagamintos produkcijos buvo eksportuota į Vakarų ir Centrinės Europos šalis.

UAB „Vičiūnai ir partneriai“, gaminanti rūkytos bei sūdytos žuvies produktus, „Lietuvos metų eksportuotoju“ buvo pripažinta pirmą kartą. Šios įmonės eksportuojamų produktų vertė 2008 m. sudarė 82,68 mln. Lt., lyginant su 2007 m. išaugo apie 20 proc. Įmonė produkciją eksportuoja į daugiau nei 20 pasaulio šalių.

„Praėję metai įmonei buvo itin produktyvūs, nes buvo sukurta beveik 30 naujų gaminių, kurie sėkmingai buvo eksportuojami į Baltijos šalis bei Centrinę Europą“, – teigia V.Matijošaitis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos 8 metus rengiamame konkurse „Lietuvos metų eksportuotojas“ gali dalyvauti visos Lietuvos įmonės, gaminančios lietuviškos kilmės produkciją bei ją eksportuojančios ar teikiančios eksporto paslaugas. Konkurso nugalėtojai renkami pagal eksporto apimtis, eksporto apimčių didėjimą, lyginant su praėjusiais metais, taip pat atsižvelgiant į investicijas, darbo našumą ir kokybės, vadybos bei aplinkosaugos tarptautinių standartų diegimą.

Negalutiniais muitinės deklaracijų ir Intrastato ataskaitų duomenimis, 2008 m. Lietuva iš viso eksportavo prekių už 55,5 mlrd. lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius