Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Giraitės ginkluotės gamykla laukia investicijų

Vienintelė Baltijos šalyse šovinių gamintoja valstybės valdoma Giraitės ginkluotės gamykla sulaukia daugiau užsakymų, nei pajėgia pagaminti produkcijos, todėl šaukiasi investicijų, rašo „Lietuvos žinios“.
Šautuvas
Šautuvas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Praėjusiais metais visiškai išnaudojome įmonės pajėgumus ir nuo lapkričio vidurio jau nepriėmėme naujų užsakymų“, – „Lietuvos žinioms“ sakė gamyklos vadovas Raimondas Monkevičius.

Vadovas skaičiuoja, kad papildomai investavus ir išplėtus gamybą įmonė per 3–4 metus galėtų iki 7,5 karto pakelti dabartinę apyvartą ir nuo 11 iki 22 kartų padidinti grynąjį pelną. Minimaliai linijai baigti užtektų 15,7 mln. litų. Didesnei plėtrai prireiktų apie 60 mln. litų.

R.Monkevičius teigė, kad 2012-ųjų gamyklos metinė apyvarta sieks apie 20,4 mln. litų, grynasis pelnas – daugiau kaip 1,8 mln. litų. Gamykla neseniai pristatė šovinius, skirtus Lietuvos ir gretimų šalių medžiotojams, sportinio šaudymo profesionalams, ir sieks įsitvirtinti ir civilinės amunicijos segmente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius