-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Go Planet Travel“ bankrotas pridarė rūpesčių ir niekuo dėtai kelionių agentūrai „Travel Planet“

Pastarosiomis dienomis, pasklidus informacijai apie pradėtą kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ bankroto procesą ir įvairiose šalyse užstrigusius šios bendrovės klientus, kita Lietuvoje veikianti turizmo agentūra panašiu pavadinimu – UAB „Travel Planet“ – sulaukia sunerimusių klientų skambučių dėl būsimų kelionių. Šios agentūros darbuotojams tenka aiškinti savo klientams ir besidomintiems bendrovės organizuojamomis kelionėmis, kad „Travel Planet“ vardas bei veikla niekaip nesusiję su pastaruoju metu liūdnai nuskambėjusia kompanija „Go Planet Travel“.
Bolivija. Suvenyrai - sunku nepasimatuoti
Bolivija. Suvenyrai - sunku nepasimatuoti / Ž.Lukšytės nuotr.

„Liūdna, kad kolegos ir konkurentai nesugeba vykdyti savo įsipareigojimų klientams, ir dar labiau apmaudu, kad daugybė žmonių liko be savo suplanuotų atostogų ir kelionių. Žinoma, abiejų agentūrų vardų panašumas kelia keblumų ir mums bei mūsų nuolatiniams klientams, kadangi meta šešėlį ant agentūros, kurią taip puoselėjame ir mylime, vardo“, – sakė „Travel Planet“ direktorė Gabrielė Štaraitė. Ji vylėsi, kad nuolatiniai agentūros klientai, kurie rodo savo simpatijas ir lojalumą „Travel Planet“, besirinkdami keliauti kartu ne vieną kartą,  sugebės tinkamai įvertinti kontekstą ir atsirinks, kas yra kas šioje rinkoje. 

Turite sunkumų, keliaudami su „Go Planet Travel“? Parašykite mums ikrauk@15min.lt.

„Norime patikinti, kad „Travel Planet“ komandai svarbiausiu tikslu visada buvo ir liks atsižvelgti į klientų poreikius ir pasiekti, kad kiekvienas keliautojas iš svečios šalies grįžtų laimingas ir parsivežtų iš jos daug puikių įspūdžių. Todėl sieksime to ir toliau dar didesnėmis pajėgomis“, – sakė „Travel Planet“ direktorė. Jos teigimu, „Travel Planet“ agentūra ne tik, kad neplanuoja stabdyti savo veiklos, bet ir ją plečia, skelbdama naujas kelionių kryptis savo klientams bei plėsdama darbuotojų kolektyvą.

Painiava dėl abiejų bendrovių vardų prasidėjo prieš metus, kai įsisteigė agentūra, panašiu į „Travel Planet“ pavadinimu. UAB „Travel Planet“ pavadinimas buvo užregistruotas 2012 m. birželio 22 d., o UAB „Go Planet Travel“ – 2013-ųjų metų kovo 6 d.

„Su konkurentais vedėme diskusijas dėl vardų panašumo nuo pat jų įsisteigimo dienos. Deja, nesulaukėme iš jų atsakomybės ir geranoriškų veiksmų šioje srityje“, – sakė G.Štaraitė. Pasak jos, „Travel Planet“ vadovai nuo pat pradžių įžvelgė grėsmę dėl abiejų agentūrų pavadinimų panašumo, tačiau tikėjosi šį konfliktą išspręsti taikiai. „Tačiau netekę vilčių susitarti, buvome priversti paduoti UAB „Go Planet Travel“ į teismą dėl teisių į juridinio asmens pavadinimą pažeidimo“, – sakė G Štaraitė. 

Gali būti, kad konkurentų agentūra bankrutuos, jų pavadinimo nebeliks, tačiau neigiamas šleifas, mestas ant pavadinimo, dar vilksis kelerius metus.

Tiesa, prasidėjus „Go Planet Travel“ bankroto procedūrai, sudėtinga tikėtis gauti naudos iš teismo proceso. „Gali būti, kad konkurentų agentūra bankrutuos, jų pavadinimo nebeliks, tačiau neigiamas šleifas, mestas ant pavadinimo, dar vilksis kelerius metus, – apgailestavo G.Štaraitė. – Tačiau galiu patikinti – reputacija ir klientų pasitikėjimas yra svarbiausias mūsų įmonės turtas, tad esame pasiryžę branginti ir išsaugoti tai, ką šioje srityje mums pavyko sukurti per pastaruosius metus – tiek savo pastangomis ir meile darbui, tiek mūsų puikių klientų dėka“, – teigė G.Štaraitė.

„Travel Planet“ agentūra įsteigta 2012 m. birželio 22 d. Bendrovės akcininkės ir steigėjos yra trys: Gabrielė Štaraitė, Žydronė Lukšytė ir Lina Nairauskienė. Visos trys akcininkės dirbo turizmo versle ir prieš UAB „Travel Planet“ įsteigimą. G.Štaraitė ir L.Nairauskienė kelerius metus atstovavo Indijos kelionių operatoriui Lietuvoje, o Žydronė Lukšytė, po pusantrų metų kelionės į Pietų Amerika, ėmėsi privačios veiklos ir trejus metus savarankiškai lydėjo keliautojų grupes į šį regioną. Sujungusios jėgas, 2012 metais moterys nusprendė įkurti išskirtinių kelionių agentūrą.

Šiuo metu „Travel Planet“ specializuojasi išskirtinių kelionių organizavime. Bendrovė organizuoja keliones į egzotiškas šalis: Jordaniją, Indiją, Kiniją, Vietnamą, Indoneziją, Lotynų Amerikos regioną (Peru, Boliviją, Argentiną, Meksiką, Kolumbiją) ir kt. Dvi „Travel Planet“ darbuotojos yra išleidusios knygas apie keliones (Žydronė Lukšytė – „Pietų Amerika. Metai su kuprine Naujojo pasaulio keliais“, Ieva Rutė – „Išskirtinės kelionės. Kinija, Tibetas, Mianmaras, Nepalas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius