-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Goldman Sachs“ 2015 metais išsaugojo didžiausio pasaulio banko pagal pajamas

„Goldman Sachs Group“ 2015 metais ir vėl pirmavo tarp didžiausių pasaulio bankų pagal pajamas iš prekybos žaliavomis, rodo Didžiosios Britanijos tyrimų įmonės „Coalition“ apžvalga. JAV bankas šiame 12 investicinių bankų reitinge pirmą vietą užėmė antrus metus iš eilės.
„Goldman Sachs“ logotipas
„Goldman Sachs“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrą vietą pernai pasidalijo „JPMorgan Chase“ ir „Citigroup“. Toliau rikiuojasi dar du JAV bankai, „Bank of America Merrill Lynch“ ir „Morgan Stanley“, taip pat Prancūzijos „BNP Paribas“.

Bendros bankų pajamos žaliavų rinkose 2015 metais sumažėjo 18 proc. iki 4,6 mlrd. JAV dolerių ir ši suma buvo mažiausia per daugiau kaip dešimtmetį, rašoma apžvalgoje. Be to, ši suma yra maždaug dviem trečdaliais mažesnė negu rekordinės pajamos, gautos 2008 metais.

Į savo skaičiavimus „Coalition“ įtraukia bankų įplaukas iš prekybos nafta, dujomis, elektros energija, metalais, anglimis ir žemės ūkio produktais.

„Bloomberg“ skaičiuojamas žaliavų kainų indeksas, į kurį įtrauktos 22 rūšių žaliavos, pernai krito 25 proc. – labiausiai nuo 2008 metų. Tai, be kita ko, lėmė Kinijos ūkio plėtros lėtėjimas, dėl kurio sumažėjo žaliavų paklausa, taip pat žaliavų tiekimo pasaulyje perteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius