Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ į elektroninės prekybos milžiną „JD.com“ investuos 550 mln. JAV dolerių

„Google“ į antrą didžiausią Kinijos elektroninės prekybos įmonę „JD.com“ investuos daugiau nei pusę milijono JAV dolerių, pirmadienį paskelbė bendrovės.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įmonės sujungs „JD.com“ tiekimo grandinę bei patirtį logistikoje su „Google“ technologijomis bei sukurs „naujos kartos“ mažmeninę prekybą Pietryčių Azijoje, JAV ir Europoje, teigiama pranešime.

„Partnerystė su „Google“ atveria platų galimybių spektrą. Dėl jos galėsime pasiūlyti geresnę mažmeninės prekybos kokybę vartotojams visame pasaulyje“, – sakė „JD.com“ vyriausiasis strategas Jianwenas Liao.

„Google“ į „JD.com“ investuos 550 mln. JAV dolerių bei mainais už pinigus gaus 27,1 mln. naujai išleistų „JD.com“ A klasės paprastųjų akcijų.

„Google“ teigia, kad investicija į Kinijos bendrovę suteiks vartotojams „galią apsipirkti ten, kur jie nori, ir taip, kaip jie nori“.

Tačiau mažai tikėtina, kad partnerystė su „JD.com“ paveiks „Google“ statusą žemyninėje Kinijos dalyje. Pekinas šalyje blokuoja „Gmail“, „Google Search“ ir „Google Maps“ paslaugas.

Kinijoje „JD.com“ nuožmiai konkuruoja su elektroninės prekybos rinkos lyderiu „Alibaba“, kuriam priklauso populiarios prekybos platformos „Taobao“ ir „Tmall“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius